logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć napis about:newtab w nowej karcie Firefox?

JOJOSS 09 Lip 2007 14:42 10861 7
REKLAMA
  • #1 4064803
    JOJOSS
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    witam

mam problem tego typu ze jak otwieram nową kartę (ctrl + t) do wyskakuje mi w pasku adresu taki napis

Jak usunąć napis about:newtab w nowej karcie Firefox?

co mam zrobić ŻEBY BYŁO JAK WCZEŚNIEJ PUSTE?? >> INSTALOWAŁEM JUŻ WIELE WERSJI 2.0.0.1 do 2.0.04 i w każdej to samo
    PROSZĘ O POMOC denerwuje mnie to bo wczesnej bezpośrednio wklejałem lin a teraz muszę się bawić w kasowanie napisu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4064811
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Ustaw jako stronę startową about:blank
    PS Pewnie doinstalowało Ci się jakieś rozszerzenie więc je wywal...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4064815
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Uruchom Firefoxa w trybie awaryjnym. Piszę o tym średnio 2 razy w tygodniu, a mimo to ciągle trzeba powtarzać: Start > Programy > Mozilla Firefox > Mozilla Firefox (tryb awaryjny)
  • Pomocny post
    #4 4064824
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 4065671
    JOJOSS
    Poziom 14  
    md napisał:
    Uruchom Firefoxa w trybie awaryjnym. Piszę o tym średnio 2 razy w tygodniu, a mimo to ciągle trzeba powtarzać: Start > Programy > Mozilla Firefox > Mozilla Firefox (tryb awaryjny)

W TRYBIE AWARYJNYM mistrzu dzieje sie to samo !! wiec nikt mi nie pomógł i co dalej mam wersje 2.0.0.4 i cos nawala gdzie są wtyczki ??
  • Pomocny post
    #6 4065759
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Narzędzia --> Dodatki tam przypuszczam masz zainstalowany jakiś syf...
    A jeżeli nie to wywal cały folder firefoxa znajdujący się w Documents and Settings\USER\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 4065814
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    JOJOSS napisał:

W TRYBIE AWARYJNYM mistrzu dzieje sie to samo !! wiec nikt mi nie pomógł i co dalej mam wersje 2.0.0.4 i cos nawala gdzie są wtyczki ??

Podejrzewam, że nie bardzo poradziłeś sobie z wyborem trybu. Poniżej masz rysunek, na którym strzałkami (w każdym razie wyglądają jak strzałki) czerwonymi wskazałem opcje, które wybierasz by selektywnie uruchamiać Firefoxa, to pozwala zorientować się w problemie lub postawić Firefoxa na nogi przez przywrócenie domyślnych ustawiń.
    Załączniki:
    • Jak usunąć napis about:newtab w nowej karcie Firefox? awaryjny firefox.gif (12.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 4065971
    JOJOSS
    Poziom 14  
    NAPRAWIŁEM
    miałem pasek megaupload toorbar i nie myslałem ze te ten dodatek może szkodzić

oki POZDRO POMOGLIśCIE WSZYSCY !! POZDRO

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył wyświetlania w pasku adresu w nowej karcie Firefoxa tekstu "about:newtab" zamiast pustej strony. Rozwiązaniem było sprawdzenie i usunięcie problematycznych rozszerzeń, które mogły zmieniać domyślne zachowanie przeglądarki. Wskazano na konieczność uruchomienia Firefoxa w trybie awaryjnym w celu diagnozy oraz przegląd dodatków w menu Narzędzia → Dodatki. Ostatecznie problem rozwiązało usunięcie paska narzędzi Megaupload Toolbar, który powodował wyświetlanie niepożądanego napisu. Zalecano także ustawienie strony startowej na about:blank oraz ewentualne usunięcie profilu użytkownika Firefoxa z katalogu danych aplikacji w systemie Windows.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA