logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG KP202 nie włącza się po zdjęciu SimLocka PS-Toolem, co robić?

at3 09 Lip 2007 22:49 1247 7
REKLAMA
  • #1 4066571
    at3
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Dostałem telefon LG KP202 do SimLock'a. Zrobiłem go PS-Toolem i teraz telefon nie włącza sie. Próbowałem wszystkiego i telefon nie daje znaku życia. Nie wiem czy ktoś juz miał "przyjemność" to robić ale proszę o pomoc. Do LG mam Tornado+HWK Full i PS-Toola.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4066774
    at3
    Poziom 12  
    Nie mam nic takiego. i nie mam dostępu do Fulla. na supporcie nie mam a nigdzie nie mogę znaleźć. Może ma ktoś Fulla pod PS-Toola ?? A pozatym nie wiem jak VYGIS ale Fourius nie obsługuje tego modelu.
  • REKLAMA
  • #4 4066825
    jihn
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    at3 napisał:
    Nie mam nic takiego. i nie mam dostępu do Fulla. na supporcie nie mam a nigdzie nie mogę znaleźć. Może ma ktoś Fulla pod PS-Toola ?? A pozatym nie wiem jak VYGIS ale Fourius nie obsługuje tego modelu.

VYGIS obsługuje.
  • REKLAMA
  • #5 4066890
    mpgsm
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    witam, o ile pamiętam furious pierwszy dodał kp202 w swoim programie...
  • #6 4066929
    at3
    Poziom 12  
    A nie ma może możliwości naprawy tymi urządzeniami które mam ?? W końcu niby oba obsługują ten model.
  • #7 4070571
    at3
    Poziom 12  
    Nie wiem może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł bo mam w tej chwili Tornado+HWK Full, PS-Toola, Infinity-Box, Furious Gold. I dalej nie moge go postawic :(
    Prosze o POMOC.
  • #8 4075359
    at3
    Poziom 12  
    Dziękuję za pomoc. Udało mi się postawić go Fouriusem. :)
    Zamykam Temat.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon LG KP202 po zdjęciu SimLocka za pomocą PS-Tool przestał się włączać i nie dawał żadnych oznak życia. Próby naprawy obejmowały użycie różnych narzędzi serwisowych, takich jak Tornado+HWK Full, PS-Tool, Infinity-Box oraz Furious Gold. Pojawiły się sugestie użycia sprzętu VYGIS lub Furious Gold do wykonania pełnego flashowania (full flash), co mogło przywrócić funkcjonalność telefonu. Choć początkowo autor nie miał dostępu do pełnego flasha i twierdził, że Furious Gold nie obsługuje modelu KP202, późniejsze informacje potwierdziły, że Furious Gold obsługuje ten model i ostatecznie to narzędzie pozwoliło na skuteczne przywrócenie telefonu do działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA