logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja oprogramowania w DVD Medion MD4310 - czy to możliwe?

agnesss30 11 Lip 2007 15:43 1389 6
REKLAMA
  • #1 4071860
    agnesss30
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    Witam serdecznie.Czy istnieje soft do tego modelu?
    Chciałabym wgrać ponieważ nie odtwarza nawet vcd.
    Kiedyś wgrywałam do mediona md 7457 ,mam go na płycie ,ale boję się spróbować bo niewiem czy będzie pasował.Bardzo proszę o pomoc.Agnieszka
  • REKLAMA
  • #2 4072093
    servgsm
    Poziom 23  
    Ocena: 73
    Witam!

Z reguły wiem że Medion to nieciekawa firma stawiająca na krótkotrwałe działanie sprzętu... Skoro nie odtwarza... to może warto sprawdzić czy laser działa lub układ sterujący nim?

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 4072622
    agnesss30
    Poziom 12  
    Witam i dziękuję za odpowiedź,ale chyba źle wyjaśniłam temat.Dvd jest sprawne jednak posiada podstawowe formaty i czyta tylko oryginały.Chciałabym mu wgrać soft właśnie po to,aby odtwarzał wszystko.Wiem,że jest to możliwe ponieważ w medionie,który mam obecnie również w domu odniosło to 100 % sukcesu
    Pomyślałam że może ktoś posiada taki soft do modelu 4310 i chciałam zrobić tak samo.Pozdrawiam i nadal proszę o pomoc.Agnieszka
  • #4 4073256
    rafal8916
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 326
    Wyjaśnij dokładniej o co Ci chodzie. Co do formatów, to napisz jakie obsługuje, a jakie chcesz aby obsługiwał.

Uprzedzając pytanie, jeżeli ten odtwarzacz oryginalnie nie odtwarza filmów DivX to żadna zmiana softu nie pomoże (różnice tkwią nie tylko w sofcie ale i w sprzęcie-brak sprzętowego dekodera DivX mpg4).
  • REKLAMA
  • #5 4073358
    agnesss30
    Poziom 12  
    On po prostu nie przyjmuje żadnych płyt nagranych z kompa,tylko oryginały audio cd,mp3 i dvd.Może faktycznie w tym modelu nie da się nic zrobić.Myślałam jakiś soft coś by poprawił.Dziękuję bardzo za odpowiedź i przepraszam za kłopot.Agnieszka
  • #6 4073800
    rafal8916
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 326
    Nie znam tego modelu, ale z tego co wiem to powinien odtwarzać zarówno nośniki oryginalne jaki i nagrywane. Niech wypowie się jeszcze ktoś kto posiada ten sprzęt, ale moim zdaniem powinny działać i oryginały i piraty.
  • REKLAMA
  • #7 4073987
    servgsm
    Poziom 23  
    Ocena: 73
    A więc tak sprawa wygląda... Jeśli soft nie jest dostępny na internecie to może warto uśmiechnąć się poprzez email do producenta (oczywiście znajomość niemieckiego się kłania... Chyba że po angielsku też nawijają :D) Producent pomoże na 100% ;)
    http://www.medion.de/?kontakt.html

Pozdrawiam! :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości aktualizacji oprogramowania w odtwarzaczu DVD Medion MD4310, który nie odtwarza płyt nagranych z komputera, a jedynie oryginalne nośniki audio CD, MP3 i DVD. Użytkowniczka poszukuje softu, który rozszerzyłby obsługiwane formaty, podobnie jak w innym modelu Medion MD7457, gdzie aktualizacja zakończyła się sukcesem. W odpowiedziach podkreślono, że brak odtwarzania nieoryginalnych płyt może wynikać z ograniczeń sprzętowych, takich jak brak sprzętowego dekodera DivX lub uszkodzenie lasera/układu sterującego. Zwrócono uwagę, że zmiana oprogramowania nie zawsze rozwiąże problem, jeśli sprzęt nie obsługuje wymaganych formatów. Sugerowano kontakt z producentem Medion w celu uzyskania oficjalnego oprogramowania lub wsparcia technicznego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA