logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 - jak przesłać dzwonki MP3 przez USB lub Bluetooth?

dj_mk2 11 Lip 2007 19:24 1299 15
REKLAMA
  • #1 4072531
    dj_mk2
    Poziom 11  
    Witam!
    Mam wielki problem z dzwonkami w Motorolce V3.

Nie moge wysłac do telefonu dzwonka mp3 ani poprzez kable ani przez bluetooth. Czy nie wie ktoś jak można to naprawić?
    Kupiłem taki wiec nie wiem co mogło sie stać;/ moze zna ktos jakieś programy albo kody? Mam tylko oryginalny kabel USB
    Z góry dzekuje za odpowiedź Pozdrawiam Piotrek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4072719
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    na początek może przywrócenie ustawień do fabrycznych
    a jeśli nie to to zmiana softu
    a jeśli nic z tego nie pomoże szukać uszkodzeń HW

pozdrawiam
    gsmrybnik.
  • Pomocny post
    #3 4073048
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    a zdjecia i inne rzeczy przesylac mozesz? z jakiego programu korzystasz?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4073128
    piratten
    Poziom 27  
    Ocena: 20
    poszukaj motorola phone tools :) zazwyczaj był dodawany w zestawie... synchronizujesz i możesz kopiować co kcesz ;)
  • Pomocny post
    #5 4073545
    noname_conek
    Poziom 11  
    dj_mk2 musisz przekonwertować mp3 przez jakiś odpowiedni program np CDEX miałem taki problem i po przekonwertowaniu wszystko działało oki
  • #6 4074048
    dj_mk2
    Poziom 11  
    Ustawienia fabryczne przywracałem już.
    Program mam oryginalny z płytki do telefonu i nawet mam go zupdatowany do najnowszej wersji.
    wszystko inne moge przesyłać tylko nie dzwonki mp3 ;/

Jak mam przekonwertować te mp3? Możesz napisać coś konkretniej albo podać linka do tego programu?

Pozdrawiam i z góry dzieki wszystkim za odpowiedzi na mój wątek
  • Pomocny post
    #7 4074079
    ewa1982
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    możesz dźwięk skonwertować np programem Audacity (program po polsku więc nie powinieneś mieć problemów), konwertuj na jakiś niższy bitrate np na 96 kb/s skoro to ma być na dzwonek lepsza jakość nie potrzebna, im niższy bitrate tym mniejsza "waga" pliku
  • #8 4074686
    dj_mk2
    Poziom 11  
    Mi nie chodzi o "wage" pliku bo miejsce mam wolne tylko o to, że nie moge dzwonków MP3 kopiować.
    To czy bitrate jest 48 96 128 192 czy jeszcze inne to nie ma znaczenia po prostu nie da sie MP3 kopiować do niego
  • Pomocny post
    #9 4074719
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    a sprobuj programu P2K - Tools v3 mi bezproblemu wysyla mp3, jezeli nie pojdzie, to nie bedzie to kwestia programu do zarzadzania a oprogramowania
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 4074730
    ewa1982
    Poziom 17  
    dj_mk2 o tej wadze to wspomniałam mimochodem ale kwestia jest taka, że głównie chodziło mi o bitrate, bo może być tak, że bitrate jest za wysoki i plik nie przechodzi dlatego noname_conek wspomniał ci o konwersji a ja napisałam czym to możesz zrobić i na jaki bitrate możesz sobie ustawić
  • REKLAMA
  • #11 4075345
    dj_mk2
    Poziom 11  
    ewa1982 rozumie, ja tylko odpisałem że juz tego próbowalem i to nie o to chodzi, bitrate nie ma znaczenia niestety...
  • #12 4076111
    ewa1982
    Poziom 17  
    hmm a jakimi programami to robiłeś masz do wyboru:
    -MPT
    -P2K Tools
    -P2k Commander
    -Mexplorer

żadnym MP3 nie przejdzie?

na twoim miejscu wgrałabym pewnie po prostu jakiś inny soft jak nadal by nie przeszło
  • #13 4079039
    dj_mk2
    Poziom 11  
    roznymi programami probowałem i nie daje rady. A soft to jak mam zmienić, bo chyba kablem USB nie da rady?
  • Pomocny post
    #14 4079051
    ewa1982
    Poziom 17  
    kablem USB da radę bez problemu, co i jak było raczej na forum ale co do motoroli polecam stronę www.matrax.net
  • Pomocny post
    #15 4079074
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    polecam RSD prosty i skuteczny, klikasz open ladujesz plik i start nic wiecej :)
  • #16 4101883
    dj_mk2
    Poziom 11  
    Dzieki wszystkim za pomoc. Nie wiem jak to mozliwe ale probowalem zgrac bacupa z teleofnu i nie dało sie a po tej opracji jakby sie odblokowal i puki co da sie dzwoni wgrywac!
    Dziekuje za odpowiedzi i oddwdzieczam sie punkcikami!
    Pozdrawiam Piotrek

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy przesyłania dzwonków MP3 do telefonu Motorola V3 za pomocą kabla USB lub Bluetooth. Próby kopiowania plików MP3 kończyły się niepowodzeniem, mimo że inne pliki można było przesyłać bez problemu. Sugerowano przywrócenie ustawień fabrycznych oraz zmianę oprogramowania (softu) telefonu. Zalecano użycie dedykowanych programów do zarządzania telefonem, takich jak Motorola Phone Tools, P2K Tools, MPT, P2K Commander czy Mexplorer, które umożliwiają synchronizację i przesyłanie plików. Wskazywano również na konieczność konwersji plików MP3 do odpowiedniego formatu lub bitrate’u (np. za pomocą Audacity lub CDEX), choć autor potwierdził, że bitrate nie jest przyczyną problemu. W przypadku dalszych trudności rekomendowano zmianę softu telefonu, co można wykonać przez USB przy pomocy narzędzi takich jak RSD, a także korzystając ze stron specjalistycznych (np. www.matrax.net). Ostatecznie po wykonaniu backupu i operacji na oprogramowaniu telefon zaczął poprawnie przyjmować dzwonki MP3.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA