logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać oprogramowanie do BELLWOOD DVD301 po przerwie w zasilaniu?

psg 11 Lip 2007 21:52 986 0
REKLAMA
  • #1 4073033
    psg
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    witam
    mam bela 301 (bez A) zgasl prad przy zmianie softu
    wiec ze strony bellwood.pl pobralem plik rar sa tam 3 pliki mysle ze soft jest w pliku bin ale jest tez plik ROM i 080

mam universal flash progr 6.01 (nie rev 2.01)z Epsilonu + adapter 8/16bit + uzywam willem 097ja
    zdjeta zworka JP1 ale probowalem tez ze zdjeta JP3(choc to jest dla Super Low Voltage)

jak chce wrzucic plik bin to mam na 93% taki blad jak na zalaczonym zdjeciu, wiec prosze o pomoc

1) czy wrzucam prawidlow plik tzn: ten z rozszerzeniem BIN (bo jest jeszcze ROM i 080 choc mysle ze sa to te same pliki bo hex editor podaje ze wszytkie pliki maja taka sama zawartosc wiec chyba bez roznicy ktory wrzucam)

2) jezeli mam taki blad jak na zdjeciu z linka powyzej to czy jest to uszkodzony flash 26LV800 i lepiej sie nie meczyc tylko zamowic z epsilonu AMD 29LV800(tsop48, jest 2Mb ale nie ma znaczenia) i wrzucic bin'a?

3) a moze wszystko jest OK i powinienem wlutowac spowrotem flasha do 301? zauwazylem ze w ustawieniach willema jest zaznaczona opcja "skip
    write 0xFF" a moj blad pojawia sie wlasnie w tym miejscu. jednak mimo ze tez flashuje z odznaczona opcja to tez mam ten blad.

prosze czy mozecie mi jakos pomoc?
    Załączniki:
    • Jak wgrać oprogramowanie do BELLWOOD DVD301 po przerwie w zasilaniu? bel_301.JPG (38.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA