logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD 015 Manta Prince 2 - nie odczytuje płyt CD, SVCD, audio. Co zrobić?

Maro009 12 Lip 2007 12:08 2383 4
REKLAMA
  • #1 4074471
    Maro009
    Poziom 11  
    Witam.Mam problem z odtwarzaczem prince 2. Czyta pltyty wyloncznie dvd.Nie odczytuje zadnych plyt cd, adio, svcd.Nawed tloczonych plyt z gazet. Nie wiem co mu dolega. Czyscilem soczewke lasera z zwierzchu papierkiem i paroma kroplami spirytusu izopropylowego. Co moze byc przyczyną braku odczytu plyt.Jak wsadze orginal plyte z filmem svc wywala brak plyty. Jak wsadze zwykla plyte wejdzie w jakies menu i nic nie robi. Co mam zrobic? Wgrac nowego softa ?
  • REKLAMA
  • #2 4077694
    dedopl
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    A czy kręci płytą podczas czytania czy tylko szarpie?
    jeśli szarpie, lub prawidłowo nie rozpędza płyty objawem może być zatarty silnik czytnika, objawia się to powyższymi problemami oraz nadmiernym grzaniem sterownika silnika najczęściej na BA XXXX.
  • REKLAMA
  • #3 4082986
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 4715833
    bolszewik3
    Poziom 1  
    Miałem podobny problem(raz czytał płyty a raz nie)
    czasem czytał tylko CD a DVD nie.Okazało się że tasiemka łącząca laser z dekoderem (24 pin) od strony dekodera była słabo zapięta w łączniku ,
    Zapinka łącznika od wstrząsów wypinała się i poluzowywała tasiemkę.Małą taśmą samoprzylepną skleiłem zapinkę z obudową łącznika.Teraz wszysko gra.Na zdięciu także Q 10 i R170.
    DVD 015 Manta Prince 2 - nie odczytuje płyt CD, SVCD, audio. Co zrobić?
  • #5 4718419
    SONIK1
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Wymień q10 najlepiej na bd438(zamiana nóżek) jeśli nie pomoże to wymiana silnika płyty a następnie już tylko wymiana czytnika
REKLAMA