logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór niedrogiego odtwarzacza DVD z HDMI do telewizora Sharp 32AD5

Tocki 13 Lip 2007 14:12 7252 6
REKLAMA
  • #1 4078178
    Tocki
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam zamiar kupic niedrogie DVD z HDMI(350zl max)... Co sadzicie o tych ponizej ?posiadam Sharp 32AD5

1.PANASONIC DVD-S511

2.Samsung-HD870

3.Toshiba SD-372

A moze jeszcze LG DNX-190MH ?

Cenowo wygrywa Toshiba. Za to Panas ma HD Enhancer. Co sadzicie?Moze inne modele ?
  • REKLAMA
  • #2 4161702
    czaman
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Podpisuję się pod tym tematem, dajcie jakieś opinie, który najlepszy, wady zalety, mnie interesuje sprzęt do 1000zł sam DVD.
    co sądzicie o tym sprzęcie:

http://www.telekom.com.pl/sony/opisy_av/sony_dvp-ns92v.htm

potrzebuję czegoś co naprawdę da radę 1080i, połączenie tylko i wyłącznie HDMI z TV.

Czytałem że samsungi są bardzo dennie wykonane.

Nic więcej nie wiem, ludziska pomagajcie.

Jeśli nie będzie odpowiedzi chyba skuszę się pojechać do jakiegoś wielkiego marketu typu M1 gdzie będzie można na miejscu podłączyć i coś oglądnąć w specjalnej sali kinowej.
  • REKLAMA
  • #3 4246316
    marivs
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    A może Pioneer DV-400 albo DV-600 ?
    Oba mają HDMI, dodatkowo wejście USB do którego zamiant typowego Pendrive można podłączyć np. dysk HDD 2,5". Skalowanie obrazu do 720/1080i ale tylko po HDMI. DV-600 ma analogowe wyjście 5.1
    No i co tu dużo opisywać... Pionek ma dobre przetworniki A/V. Płyty audio będą prawidłowo grać (dodatkowo SACD); obraz będzie b. szczegółowy, detale są ładnie "rysowane" . Tanie odtwarzacze typu Manta czy WIWA tak grać i wyglądać nie będą bo.. bo są po prostu tanie a dobre przetworniki niestety kosztują.
    Oczywiście nie są to odtwarzacze IDEALNE bo takich nie znajdziemy ale może warto im się bliżej przyjrzeć.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 5283690
    KONFLIKTUS
    Poziom 11  
    Ja również mam puyanko o odtwarzacz.
    Tak się złożyło że mam głośniki komputerowe LOGITECH x-530 (5.1) i potrzebuję dobrego DVD do którego podłączę te oto głośniki - musi mieć:
    1. analogowe wyjście audio 5.1 w postaci 6 gniazd chinch
    2. wyjście HDMI
    3. wejście 2x chinch audio
    4. wyjście komponentowe
    5. upscaling do 1080
    6. opcjonalnie DivX z polską czcionką
    7. DOBRA MARKA (Jak na razie znalazłem złomy: manta i jakieś inne dziwne marki)

Kwota max. 700 PLN
  • REKLAMA
  • #5 5309990
    KONFLIKTUS
    Poziom 11  
    Zapytam inaczej.
    Czy warto brać kino domowe Samsunga w wersji z bezprzewodowymi głośnikami efektowymi (tył). Samo kino co prawda kosztuje od 1099 (zależnie od modelu) + moduł za 199, ale jak sprzedam te nieszczęsne głośniki Logitecha to będzie mnie stać :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru niedrogiego odtwarzacza DVD z wyjściem HDMI do telewizora Sharp 32AD5, z budżetem do około 350 zł. Wstępnie rozważane modele to Panasonic DVD-S511 (z funkcją HD Enhancer), Samsung HD870, Toshiba SD-372 (najtańsza opcja) oraz LG DNX-190MH. Użytkownicy sugerują również rozważenie modeli Pioneer DV-400 i DV-600, które oferują HDMI, skalowanie obrazu do 720p/1080i, wejście USB oraz dobre przetworniki audio-wideo, co przekłada się na lepszą jakość dźwięku i obrazu. Wskazywane są także wymagania dotyczące wyjść audio 5.1 (analogowe 6 gniazd chinch), wyjścia komponentowego, upscalingu do 1080p oraz obsługi DivX z polskimi czcionkami. Krytyka dotyczy niskiej jakości wykonania niektórych modeli Samsunga oraz tanich marek typu Manta czy Wiwa. Propozycje obejmują także sprawdzenie sprzętu na miejscu w marketach z możliwością testów HDMI i 1080i. W dyskusji pojawia się także pytanie o kino domowe Samsunga z bezprzewodowymi głośnikami efektowymi, jednak jest to poza głównym tematem DVD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA