logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N90 nie włącza się po upadku, potrzebny schemat do naprawy

pumka127a 13 Lip 2007 18:56 951 6
REKLAMA
  • #1 4079055
    pumka127a
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    witam tak jak w temacie nokia n90 po upadku wygrzalem 2 podobne procki do upp .. i dalej niewstaje moze ktos ma fotke schematu co grzac ?? prosze o pomoc pozdro
  • REKLAMA
  • #2 4079120
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4079177
    pumka127a
    Poziom 13  
    nie smieszni sprawdzilem zasilanie na ukladach wogule nie przyjmoje zasilania .... pod ladowarka nie wstaje .... poprostu pytam sie co dalej .... a nie odrazu smieszni .... po to jest te forum ........... do pomocy a martech sie zastanow co piszesz !!!!!!!!!!!!
  • #4 4079186
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 4080633
    pumka127a
    Poziom 13  
    dobra mniejsze o większe ale mam problem jafa nie mam mam mt-box da cos rade podzialac ?? z tym ?? prosze o odpowiedz
  • #6 4080661
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    No pewnie, że da! Tak jak pisał kolega wyżej, podłącz pod mt i zobacz czy się komunikuje ;-)
  • REKLAMA
  • #7 4081175
    pumka127a
    Poziom 13  
    koledzy zamykam temat telefon postawiony na nogi ;] pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Nokia N90 po upadku nie włącza się, a próby naprawy polegały na podgrzewaniu procesorów, które nie przyniosły efektu. Telefon nie przyjmuje zasilania, nawet pod ładowarką. Zalecano podłączenie urządzenia do programatora JAF lub alternatywnie do MT-Box, aby sprawdzić komunikację i stan kości pamięci oraz procesora, co pozwala ocenić, czy elementy mają kontakt z płytą PCB. Ostatecznie problem został rozwiązany, a telefon uruchomiony. Dyskusja podkreśla znaczenie diagnostyki sprzętowej zamiast przypadkowego podgrzewania układów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA