Witam, czy ktoś z Kolegów ma receptę na takowe zagadnienie?. Przetwornik 8-mio bitowy działa bezbłędnie, ale nie mogę sobie poradzić a 12-to bitowym MAX187. Temat przesyłania kilku bajtów jest dość słabo opisany w helpie Bascoma, a w każdym razie to co jest opisane nie zadziałało. Kombinowałem na wszystkie możliwe sposoby, ale efektem są wyniki zupełnie "chaotyczne", bez sensu. Chyba będę musiał wykorzystać jakiegoś "gotowca".
Poza tym w nocie katalogowej MAX187 na wykresie przesyłania ramki przez SPI w pierwszym bajcie (MSB) widać tylko 7 bitów, następnie przerwa, a w drugim bajcie (LSB) jest czytanych 5 bitów. To mnie już całkiem zmyliło! Może tu jest problem, ale w literaturze nic na ten temat nie mogłem znaleźć.
Jeśli ktoś się z Was może mi pomóc, będę bardzo wdzięczny!
Tomek
Poza tym w nocie katalogowej MAX187 na wykresie przesyłania ramki przez SPI w pierwszym bajcie (MSB) widać tylko 7 bitów, następnie przerwa, a w drugim bajcie (LSB) jest czytanych 5 bitów. To mnie już całkiem zmyliło! Może tu jest problem, ale w literaturze nic na ten temat nie mogłem znaleźć.
Jeśli ktoś się z Was może mi pomóc, będę bardzo wdzięczny!
Tomek