KrzysiekZ napisał: Pod 140V z zasilacza mam podpiętą żarówkę, resztę zasilaną tym napięciem odciąłem.
Nie tak, nie z takim TV. Jaką resztę odciąłeś? Przecież z tego napięcia bierze odniesienie układ regulacji. W takim TV nic się nie odcina. Najpierw - dla porządku - sprawdź/popraw luty, może przy tej okazji znajdziesz coś ciekawego. Następnie sprawdź poprawność napięć z zasilacza st-by, to też jest ważne. Następnie - napięcia z zasilacza głównego (Usyst - 137V!) - przez 2-3 sekundy spokojnie da się zrobić. TV się wyłącza najprawdopodobniej dlatego, że nie startuje WN i procesor nie otrzymuje impulsów z odchylania. O tym wspominałem wcześniej - żebyś spróbował dojść, dlaczego nie startuje WN.
Na płycie sygnałowej są dodatkowe stabilizatory zasilające scalaczki - pomierz napięcia, sprawdź obecność/brak wychodzących impulsów H-drive itd.
Czyli najpierw luty, następnie pomiary wszelkich możliwych napięć i imp. H - w normalnie połączonym układzie, bez jakichś żarówek. Możesz (jako następny krok) wykluczyć przeciążenie przy starcie uszkodzonego WN - bo może jednak są impulsy - wylutowując tranzystor WN.
Nie zaszkodzi zmierzyć zasilanie pionu i sam scalak.
Jeszcze raz przypomnę o pomiarze na S2 kineskopu - jeśli WN chociaż próbuje wystartować - tam najlepiej to widać.