logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować sieć TV z anteny naziemnej na 6 odbiorników w domu?

sswistak 16 Lip 2007 23:37 5728 5
REKLAMA
  • #1 4088037
    sswistak
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam wszytkich jestem tu po raz pierwszy a co nadodatek kompletnie zielony w tej dziedzinie, mam nadzieje ze na dobry dzial trafilem bo nawet nie wiem gdzie to moje pytanie sierowac ale dosc wracam do konkretow, chce w domku jednorodzinnym zrobic siec TV z anteny naziemniej na jakies 6 odbiornikow czy ktos moze mi powiedzec co do tego potrzebuje i jak mam sie za to zabrac i co gdzie podlaczyc cos sam robilem ale jest strasznie zly sygnal TVP 1 bo na 1 tv odbiera a na reszcie juz nie sic est szeregowa jak dobrrze mysle .Pozdrawiam i licze na pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4088872
    arik92
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam. Napisz trochę więcej informacji. Ile masz anten i jakie to anteny i jak masz sygnał podzielony i z ilu nadajników odbierasz sygnał i jaki użyłeś osprzęt. Możesz narysować schemat. Taką instalację najlepiej zrobić w sposób gwiaździsty czyli od każdego punktu odbiorczego doprowadzić po jednym kablu do jednego głównego punktu np. strych. Aby sygnał dzielić na kilka odbiorników sygnał musi być zadowalający bezpośrednio na jednym TV.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 4089862
    sswistak
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam jedna najzwyklejsza antene za ok 36 zl nie wiem co i jak bed emusial zobaczyc na dach z anteny idze na jakis wzmacniacz ze sklepu a pozniej leci na odbiorniku poprzez gniastka tv/r , tvp2 i polsac odbieraja idealnie na wszykich odbiornikach ale tvp 1 to koszmar :/ odbiera na 1 odbiorniko pozniej czym dalej to gorzej :/
  • REKLAMA
  • #5 4093786
    seba0101
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Chyba pisałeś to po jakimś browarze. Jeżeli chcesz wykonać dobrą instalację to zakup anteny typu Yagi na UHF szt. 2 zakres kanałów zależny od nadajników na które będziesz kierował do tego zwrotnicę i jakiś rozgałęźnik. Podłąnczasz zgodnie z instrukcją i kierujesz anteny na nadajniki działające w twojej okolicy. Jeżeli będziesz miał słaby obraz to możesz spróbować z jakimś wzmacniaczem. W sklepie w którym kupiłeś anteny powinni ci doradzić co i jak.
  • #6 4093811
    dj_scubi
    Poziom 11  
    Musisz podłączyc takie trójniki przy kazdym z wyjsc do telewizora:D
REKLAMA