logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uszkodzenia w 6233, nie podświetla LCD, nie działa dźwięk.

matiks2 16 Lip 2007 23:47 1191 7
REKLAMA
  • #1 4088065
    matiks2
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. mam problemik , dostałem od kolegi ten model 6233 i ma pare wad otóż nie ma podswietlenia wyświetlacza, nie chodzi kamerka i dzwieki. tel z tego co wiem to najprawdopodobniej był zalany. od czego zaczą naprawe i czy opłaca sie go od niego kupowac ( ceni go na ok 250zł) a po za tym tel działa normalnie
  • REKLAMA
  • #2 4088081
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    no więc jeśli to powodzianin to na pewno do kąpieli ...i suszenie ..
    wanienka albo szczoteczka i płyn
    i do dzieła.

a teraz pytanie podstawowe jakim sprzętem dysponujesz ...

pozdrawiam
    gsmrybnik.
  • REKLAMA
  • #3 4088092
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 4088516
    matiks2
    Poziom 11  
    otóz kolego Wiśniowy 18 mylisz sie..........razem z kumplem mamy hota, jafa i pare innych rzeczy przydatnych do gsm.tylko chciałem sie poradzi od czego mam zacząc zeby nie uszkodzic bardziej tela
  • #5 4088526
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 4088531
    dickheadGSM
    Poziom 31  
    Ocena: 37
    Zakladam ze dodatkowo uszkodzone moze byc zlacze lcd zarowno przy tasmie jak i na plycie, zanim uzyjesz hota po przeplukaniu poogladaj pod lupa te czesci, bo jak dlugo stala to moze Ci scierzek brakowac.

Pozdr.
  • REKLAMA
  • #7 4088651
    matiks2
    Poziom 11  
    a ma ktoś moze serwisówke do tego modelu?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 6233 z uszkodzeniami po zalaniu: brak podświetlenia LCD, niedziałająca kamerka i dźwięk. Telefon działa, ale wymaga naprawy. Zalecane jest rozpoczęcie diagnostyki od wymiany wyświetlacza na sprawny, aby wykluczyć uszkodzenie LCD. Należy również dokładnie sprawdzić złącza taśmy LCD oraz płytę główną pod kątem korozji i uszkodzeń mechanicznych, używając lupy. Przed użyciem hotair (stacji na gorące powietrze) konieczne jest dokładne oczyszczenie i przepłukanie elementów. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące sprzętu serwisowego: hotair, jafa, flasher (np. Chinol z Allegro). Użytkownik poprosił o serwisówkę do modelu 6233, którą otrzymał w formie linku do pobrania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA