logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP LJ 3055 - ADF nie kończy kopiowania, możliwy problem z czujnikiem

drew 18 Lip 2007 14:09 2014 4
REKLAMA
  • #1 4092162
    drew
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    witam,
    mam problem z drukarką hp 3055, przy próbie kopiowania z podajnika adf przechodzi strona lecz nie robi kopii tak jakby nie widział końca strony.
    dotychczas wszystko było ok wiec nie mam pojecia co mogło się stać- moze to kwestia jakiegoś czujnika?

na koniec dodam, ze jak położe kartke po prostu na skanerze to skanuje bez problemów.

pozdrawiam,
    Andrzej
  • REKLAMA
  • #2 4092543
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 928
    Wyczyść rolki , najprawdopodobniej się ślizgają na początku, ew. sprawdź sprzęgło podajnika dokumentów
  • REKLAMA
  • #3 4097737
    drew
    Poziom 13  
    witam,
    dzieki za sugestie - czysciłem te rolki i nic... moze to kwestia tego sprzęgła? tylko gdzie ono się znajduje?

pozdr, i z gory dziek iza odp
  • REKLAMA
  • #4 4098896
    drew
    Poziom 13  
    wiem, ze forum służy do podpowiedzi a nie prowadzeniu za rękę ale pomoc na zasadzie gdzie jest sprzęgło to przecież prośba o wskazówkę a nie o prowadzenie za rękę... o coś takiego mnie posądził Pan powyżej... zresztą szkoda słów...

wszystko sam znalazłem ale niestety nic z sugestii Pana powyżej mi nie pomogło wiec jeśli ktoś ma jakiś pomysł na pomoc to proszę o info

z gory dzieki,
    pozdrawiam
    drew
  • #5 4098956
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 928
    1. nie pisz posta pod postem - edytuj swoje wypowiedzi :!:

2. przytoczyłeś fragment rozmowy z gg - zwracaj uwagę na to co i gdzie piszesz :!: Nikt nie upoważnił cię do publikowania korespondencji :!:

3. za prowadzenie papieru odpowiada tylko sprzęgło i rolka - proponuję poobserwować czy sprzęgło spóźnia się z uruchomieniem mechanizmu lub czy rolka się w początkowej fazie ślizga na kartce.

4. na forum nie obowiązuje forma " Pan " ( no chyba, że sobie ktoś życzy - ja nie ), do mnie pisz po imieniu

pozdrawiam
REKLAMA