Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Espace PH III, pioneer, brak radia ?

tombog 20 Jul 2007 13:00 2709 4
    tombog
    Level 11  
    Witam. Właśnie kupiłem espace'a i na wyświetlaczu jest tylko magiczne "OFF". Czytałem już tu trochę o tym, ale moje pytanie dotyczy tego czy możliwe, że w aucie wogóle nie ma radia ? W nadkolu jest zmieniarka, która wydaje dźwięki, więc ma zasilanie. W schowku był pilot do radia, więc wygląda na to, że nikt specjalnie radia nie wyjął.
    Prubowałem uruchomić pilotem, ale też nic się nie zmienia. Bezpieczniki są sprawne.

Pod fotelem kierowcy jest jakaś kratka i widać jakieś kable, ale nie wiem czy jest tam radio. Czy powinno być widoczne, czy jest wsunięte głębiej i go nie widać ? Prubowałem podnieść tą kratkę, bez wyciągania fotela ale wygląda na to, że się jej nie wyjmuje. Nie widać zatrzasków, śrubek i kratka nie wychodzi. Jak zdemontować tą kratkę ? Metodą siłową ?

W instrukcji radia jest rysunek poglądowy, na którym niewiele widać detali, ale tuner jest narysowany jakby w podłodze, naśrodku. Możliwe że trzeba szukać gdzie indziej ??
    Niestety instrukcja jak zwykle dotyczy ogólnie modeli radia, więc nie wiem dokładnie jaki model powinien być u mnie. Wogóle instrukcja nie podaje nawet gamy modeli, jedynie rysunki.
    kret
    Level 14  
    Hmm no to zagadka niezła :] ja proponuje buszowanie zacząć przy samym głośniku i dalej za kablem do radyjka :p

No ale teraz już poważnie. Najlepiej i najszybciej to znajdź na allegro taki sam model i zadzwoń do kogoś kto taki samochód wystawia..jak będzie człowiek to Ci powie jak jest z tym u niego. A nie ma jakiejś szczeliny na płytę w konsoli środkowej?
    0__0
    Level 30  
    juz nie pamietam dokladnie ale radio jest albo pod fotelem kierowcy albo pasazera

Dawno to bylo - na 99% pod siedzeniem pasazera a pod siedzeniem kierowcy sterownik napinaczy i poduszek wiec lepiej tam nie grzeb :)
    n0t4u
    Level 11  
    w ostatecznosci zawsze mozesz podjechac do salonu renault i wskoczyc tam na serwis, jesli trafisz na jakiegos milego mechanika ktory sie orientuje w temacie to Ci napewno pomoze
    tombog
    Level 11  
    Radio znalazłem pod fotelem pasażera. Był w nim jeszcze jeden bezpiecznik, oczywiście spalony.
    Aby je wyjąć trzeba odkręcić fotel, odsłonić wykładzinę i odkręcić trzy śrubki, które trzymają jak się okazało, sporej wielkości pojemnik plastikowy. Ta ktratka pod fotelem, to tylko jakieś 1/3 części tego pudełka i stanowi jego integralną część. Nie odpina się.

Dzięki za zainteresowanie i rady :) Temat do zamknięcia.