logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon do dzwonienia, dobry, bez bajerów - proszę o poradę

leszek65 20 Lip 2007 15:08 2740 9
  • #1 4098579
    leszek65
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witam !
    Prosze o poradę osoby znające sie na telefonach komórkowych;
    Poszukuje aparatu prostego w obsłudze, rozmowy, smsy, z dobrą baterią, najchętniej z wyswietlaczem monochromatycznym (mile widziany w miare duży i dobrze czytelny). Funkcje dodatkowe które mnie interesuja to wibracje, tryb cichy (ewentualnie jakiś tryb dyskretny), budzik, książka telefoniczna. Czyli prosty funkcjonalny aparat z klawiszami które da sie zauważyć i przyciskac pojedyńczo. Czytałem troche o motoroli F3, ale ma bardzo skrajne opinie, znalazłem też Nokię 1112, Niestety totalnie nie znam sie na telefonach a opiie w internecie piszą głównie ludzie młodzi, a oni, wiadomo, maja inne potrzeby od moich. Może też byc z kolorowym wyświetlaczem,z klapką lub bez, aby był czytelny. Aktualnie mam Samsunga X-100, jezeli chodzi o funkcje i obsługę to nie narzekam ale ma beznadziejną baterię, posuł sie wibrator, czasami nie dzwoni (co mnie dobija) i jest mało czytelny w dzień. Gdyby nie te wady to byłby dla mnie akurat...no może ten słownik T9 z polskimi znakami, który robi mi 3 smsy z jednego...
    Będę wdzięczny za opinie i podpowiedzi, choćby wymienienie modelu żebym wiedział co w ogóle mam szukać...
    Z góry dziekuje i pozdrawiam
    Leszek

Dodano po 11 [minuty]:

PS. Dziękuję za przeniesienie tematu do innego działu i przpraszam za zamieszanie
  • #2 4098756
    zembe
    Poziom 20  
    Ocena: 85
    Może być np. NOKIA 3310, telefon nie do popsucia, duże cyfry, długo trzyma bateria, jest vibra i budzik. Jeżeli chodzi o coś nowszego to polecam np. samsung X-160 lub X200 -kolorowy wyświetlacz, ogromne cyfry, klapka, bateria trzyma około 5-6 dni-w zależności od dzwonienia, bardzo dużo tych telefonów sprzedałem. Telefony solidne i tanie, dużo akcesoriów można dokupić i żadnych problemów z nimi nie ma.
    Pozdrawiam
  • #3 4100084
    SaYruS1
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Nokie 6100 zgrabny mały i czytelny wyświetlacz nie jak 3310, ma dobry organizer typowy telefon dla bizmesmena, i jest bardzo niezawodnymoju już spadł kilkanaście razy na beton i nic mu nie jest nawet obudowa nie pękła
  • #4 4104089
    leszek65
    Poziom 16  
    Dzięki za podpowiedzi
  • #5 4104330
    maverik001
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Nokia 6630 kupisz za 400 zł lub 6600....
  • #6 4104807
    kalasz20
    Poziom 26  
    Ocena: 66
    Też polecam 6100 , bez bajerów ale nie miałem z nim żanych problemów , bateria trzyma tydzień.
    Pozdr
  • #7 4104850
    waldekg
    Poziom 28  
    Ocena: 169
    Witam.Nokia 3310 owszem ma sporo zalet ale małą pamięć i często alarmuje zapełnienie pamięci wiadomościami.
  • #8 4129270
    leszek65
    Poziom 16  
    Witam!
    Dziękuję za pomoc.
    Trochę przpadkowo za niewielką cenę stałem się posiadaczem praktycznie nowej Nokii 2610. Skorzystałem z okazji. Telefon przpadł mi do gustu (nigdy nie miałem Nokii), spełnia moje oczekiwania, jest jedno ale...kiepska czytelność. Wszystko przez tę szybkę przed wyswietlaczem, która odbija światło.
    Jednak cała reszta jest bardzo w porządku, na tyle że już szkoda mi się zamieniać. Tym bardziej że za taką cenę chyba nic lepszego mi sie nie trafi.
    No i przestałem sie dziwić fanom Nokii...
    Pozdrawiam
  • #9 4129725
    Overold
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Witam.
    Myślę że temat zamknięty ale dopiszę swoją opinię.
    Miałem nokie 6210 przez 4 lata telefon do dzwonienia nie do zdarcia tyle razy ile mi on spadł na ziemię jeden "Pan Bóg" wie i co i nic działał baz zarzutu dopiero czyjaś wprawna ręka amoja nieuwaga pozbawiła mnie tego telefonu. Teraz mam mam SE K700i i zamirzam go zaminić na NOKIĘ 6210 POLECAM
  • #10 4129795
    maciej_mi
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Nokia 6310i Telefon z fantastyczna bateria.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano prostego telefonu komórkowego do dzwonienia i SMS-ów, z czytelnym, najlepiej monochromatycznym wyświetlaczem, długim czasem pracy baterii oraz podstawowymi funkcjami jak wibracje, tryb cichy, budzik i książka telefoniczna. W dyskusji polecano modele Nokia 3310 (solidny, duże cyfry, długa bateria, ale ograniczona pamięć SMS), Nokia 6100 (mały, czytelny wyświetlacz, niezawodny, bateria do tygodnia), Nokia 2610 (dobra funkcjonalność, ale słaba czytelność przez szybkę), Nokia 6210 i 6310i (wytrzymałe, z bardzo dobrą baterią). Z nowszych modeli wspomniano Samsung X-160 i X-200 z kolorowym wyświetlaczem, dużymi cyframi i długim czasem pracy baterii. Wskazano na potrzebę prostoty obsługi, wyraźnych klawiszy i niezawodności, co spełniają głównie klasyczne modele Nokii i niektóre Samsungi.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA