No to sprawdz na innej baterii\ładowarce, a jak nie to weż i te styki na nowo przylutuj do plyty. Ja tak mialemw starej 3210, wystarczylo na nowo poprawic luty na złaczu i git.
niekiedy jak ladujesz ten telefon jakas tandetna ladowarka impulsowa to wywala taki komunikat sprobuj podlaczyc orginalna ladowarke najlepiej transformatorowa
Mam oryginalna ładowarkę transformatorową.Już próbowałem na innej baterii,ładowarce i nic.Czy to czasem coś nie jest na układzie??Mam taki schemat i nie wiem czy on coś pomoże.Najpierw proszę o rade.www.elektroda.pl/rtvforum/topic29111.html#137665
✨ Problem z komunikatem "NIE ŁADUJE" w telefonie Nokia 3310 pojawia się po podłączeniu ładowarki. Zalecane jest sprawdzenie styków łączących baterię z telefonem oraz ewentualne ich poprawienie lub przylutowanie, choć w modelu 3310 styki baterii nie są przylutowane do płyty. Należy również przetestować telefon z inną baterią i ładowarką, najlepiej oryginalną transformatorową, gdyż tanie ładowarki impulsowe mogą powodować ten błąd. Dodatkowo sugeruje się kontrolę temperatury baterii oraz termistora. W przypadku braku efektu możliwe jest uszkodzenie układu ładowania, co wymaga analizy schematu elektrycznego telefonu. Wygenerowane przez model językowy.