Witam. Mam multi-problem z kompem. Otóż jakieś 2 lata temu kupiłem sobie kompa składaka. Przez pierwszy rok wszystko działało super, ale od roku czasu działa mi coraz gorzej. Początkowo po okresie 6 miesięcy od zakupu karty graficznej Asus Radeon A9250 zaczał resetowac mi się akcelerator (poprzez VPU Recover). Później zdarzało się to coraz częściej. Oprócz tego występowały liczne niedoróbi np. kreski na ekranie monitora, psucie się czcionki w rozmiarach 12 i 14, Multi Resety podczas uruchamiania kompa po dłuższej przerwie. Chciałem zlikwidowac problem i kupiłem nowy monitor bo tamten był w opłakanym stanie, później wymieniełem kartę na "Palit Radeon 9550" bo tamta się spaliła, na koniec przetestowałem zasilacz kumpla (350W), jednak efektu nie było. Włączał się dobiero po kilku próbach. Na końcu zainstalowałem sterowniki z płytki ale akcelerator nie działo. Pomogło to z tym że uruchamia mi się już za pierwszym razem ale gdzieś tak po jakimś dłuższym czasie wyłącza mi się monitor i oczywiście nieda się uruchomic żadnej aplikacji 3D.
Moj aktualny sprzęt to:
Płyta Główna - DFI NB72-SC/SR (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Procesor - Intel Celeron 1.7
Karta Graficzna - Palit Radeon 9550 (wcześniej ASUS Radeon A9250)
Pamięc RAM - 512MB (PCI133 SDRAM)
BIOS - Award Modular (11/14/01)
Zasilacz - 300W i 350W
Oczywiście proszę o pomoc bo mam juz dośc.
Moj aktualny sprzęt to:
Płyta Główna - DFI NB72-SC/SR (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Procesor - Intel Celeron 1.7
Karta Graficzna - Palit Radeon 9550 (wcześniej ASUS Radeon A9250)
Pamięc RAM - 512MB (PCI133 SDRAM)
BIOS - Award Modular (11/14/01)
Zasilacz - 300W i 350W
Oczywiście proszę o pomoc bo mam juz dośc.