logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada 512 na Windows 2000 - dostęp tylko do strony Neostrady, co robić?

k_ryso 20 Lip 2007 21:46 1563 12
REKLAMA
  • #1 4099750
    k_ryso
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Mam windows 2000 i przy połączeniu z neostradą otwiera mi tylko stronę Neostrady.
  • REKLAMA
  • #2 4099852
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    Spróbuj z Firefoxem.
  • REKLAMA
  • #3 4099866
    k_ryso
    Poziom 10  
    Tak samo jest z innymi przeglądarkami.
  • #4 4099879
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    Łączysz się przez program Neostrady ?
  • REKLAMA
  • #5 4099913
    neo_dc
    Poziom 32  
    Ocena: 211
    sprawdź:

czy przydziela IP ? (winipcfg albo ipconfig), powinien zaczynać się od 83.costam... jeśli tak to:
    czy pingi przechodzą (po URL i po IP ) jeśli tak to:
    start-->uruchom-->command--> netsh winsock reset
    jeśli zadziała to gut, jeśli nie to:
    wyrzuć firewalla, wyczyść przeglądarkę
    jeśli nie to sprawdz czy masz otwarty port 80 (telnet wp.pl 80 - powinno wyświetlić się albo puste okienko albo kod html witryny)
    Jeśli nie zadziała to usuń aplikacje neo, zrob dial-up.
    Jeśli dalej nie bedzie dzialac to 0800102102 :)
  • #6 4099991
    Ficu
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    Proponuje jescze sprawdzić na innych DNS.
  • #7 4100003
    krychast
    Poziom 20  
    Ocena: 159
    A nie wyskakuje Ci żaden błąd jak wchodzisz na inne strony?
  • REKLAMA
  • #8 4101061
    balu000
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    A ja bym proponował sprawdzic na jakich parametrach sie łączysz...
    Jezeli jestes na parametrach rejestracyjnych to tak bedzie... otworzysz tylko strone neo...

wprowadz poprawne dane w pole : nazwa uzytkownika i haslo
    i wszystko bedzie oki.

No chyba ze nie jestes zarejestrowany jeszcze... to wtedy inna bajka...
    Jakby co to pisz pomoge ;)
  • #9 4105376
    k_ryso
    Poziom 10  
    Przydziela adres IP i wpisywałem na stałe DNS tp i to samo. A jak podłączam komputer z windows xp to się łączy od razu i wszystkie strony można oglądać. Jeśli chodzi o błąd to wyświetla mi się coś z posłańcem ale nie wydaje mi się żeby to miało związek z łączeniem neostrady. A oprogramowania neostrady nie mogę zainstalować bo ten komputer ma mało pamięci.
  • #10 4105383
    krychast
    Poziom 20  
    Ocena: 159
    Myśle że masz bląd loginu lub hasla.Lub pokombinuj z najprostszą rzeczą jaką jest firewoll lub zapora systemu windows.
  • #11 4105467
    k_ryso
    Poziom 10  
    krychast napisał:
    Myśle że masz bląd loginu lub hasla.Lub pokombinuj z najprostszą rzeczą jaką jest firewoll lub zapora systemu windows.

Wiele razy wpisywałem login i hasło które mi neostrada przydzieliła. Zapora jest wyłączona, połączenie nawiązuje i dwa komputery pojawiają w prawym dolnym rogu a mimo to tylko strona Neostrady się ukazuje.
  • #12 4105737
    neo_dc
    Poziom 32  
    Ocena: 211
    jakby miał błąd loginu lub hasła to by miał 691.

Napisz jakie parametry otrzymujesz od neo ( IP, maska itp ) tak jak pisałem

robiłeś te kroki które ci napisałem wyżej ?

dzwoniłeś na 8001020102 ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik korzystający z Windows 2000 zgłasza problem z połączeniem Neostrada 512, gdzie po nawiązaniu połączenia dostępna jest tylko strona startowa Neostrady, a inne witryny nie ładują się. Problem występuje niezależnie od używanej przeglądarki oraz pomimo przydzielenia adresu IP i ustawienia stałych serwerów DNS. Oprogramowanie Neostrady nie może być zainstalowane z powodu ograniczonej pamięci komputera. Wskazano, że problem może wynikać z nieprawidłowych parametrów logowania (login, hasło) lub konfiguracji połączenia, zwłaszcza jeśli używane są parametry rejestracyjne, które ograniczają dostęp do pełnego internetu. Zalecane jest sprawdzenie przydzielonych parametrów IP, maski, bramy, testowanie pingów do adresów URL i IP, resetowanie stosu sieciowego (netsh winsock reset), wyłączenie zapory systemowej i firewalla, a także testowanie otwarcia portu 80. W przypadku problemów z loginem sugerowano zmianę hasła w panelu Neostrady. Jeśli powyższe kroki nie pomogą, rekomendowano kontakt z pomocą techniczną. Problem nie jest związany z błędem 691, co wskazuje na poprawność danych logowania, lecz na możliwe błędy w konfiguracji lub ograniczenia sprzętowe systemu Windows 2000.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA