logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór laptopa do 4000 zł: RAM, procesor, wyświetlacz, bateria, multimedia

miszo 22 Lip 2007 14:09 876 2
REKLAMA
  • #1 4103840
    miszo
    Poziom 2  
    Witam.

Proszę o pomoc w wyborze laptopa. Wezmę pod uwagę każdą wypowiedz, i z góry dziękuje za pomoc.

Posiadam ok 4000 zl

Komputer nie będzie przeznaczony do grania ( chyba ze sporadycznie), dlatego tez głównie chcę zwracać uwagę na ilość pamięci RAM, procesor, jakość wyświetlacza, oraz wytrzymałości baterii. Często tez będę na nim oglądał filmy czy słuchał mp3 dlatego mile widziany spory dysk czy nagrywarka DVD. Często tez będę korzystał z internetu stąd niezbędna jest karta radiowa. Będe go tez czasem przenosic ale to nie problem bo mam duzy plecak :) Poza tym liczy się dla mnie jakość wykonania, żeby było z solidnych materiałów oraz żeby był bezawaryjny, nie przegrzewał się i dość cichy

Proszę o jakieś propozycje, sugestie i porady, napewno poswięce jeszcze sporo czasu zanim się zdecyduje i wybiore najlepszego laptopa dla mnie :)
  • REKLAMA
  • #2 4104273
    Filip
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Jesli sie nie znasz to kup markowy, bedziesz czul sie bezpieczniej. Ostatnio pojawily sie 'tanie' HP (bo skladane w Chinach, a w PRLu dokladana pamiec). Co do bezawaryjnosci nowych modeli to za rok sie dowiesz z serwisu. Twoje wymagania spelnia dowolny nowy laptop (no moze WLAN i nagrywarka DVD jest do weryfikacji - ale to kwestia gustu, niektorzy wola zewnetrzne). Ja uzywam starego Fujitsu-Siemens lifebook S za 1250PLN: 1G RAM, zegarek 1.3GHz dysk 40G, BT, WLAN, 2systemy operacyjne i mi wystarcza do pracy i i-netu, lubie go bo jest lekki.
  • #3 4104814
    miszo
    Poziom 2  
    A w przypadku bardziej zaawansowanej obróbki zdjęć ma znaczenie karta graficzna ?
REKLAMA