logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w menu serwisowe TV LG CK-14F84, chassis Beko A99.190-06?

Kłos Mariusz 03 Lis 2003 19:21 5715 2
REKLAMA
  • #1 385502
    Kłos Mariusz
    Poziom 2  
    Poszukuje info ja wejść w menu serwisowe tv LG CK-14F84, prawdopodobnie chassis Beko A99.190-06. Mam dostępny tylko tryb BG, nie mogę zmienić na DK (brak fonii, szum) Jak to odblokować?
  • REKLAMA
  • #2 385751
    wladek
    Poziom 22  
    Ocena: 42
    ok w pilocie i ok na klawiaturze lokalnej trzymać do ukazania się trybu serwisowego.
  • #3 5255680
    marcin.waski
    Poziom 24  
    Ocena: 163
    No właśnie - czy ktoś sprawdzał tą możliwość wejścia w tryb serwisowy tego telewizorka?
    Oddałem TV LG CK-14F84SX do małego znajomego serwisu. Po wymianie pamięci SDA 5535 (program A039) tv stracił dźwięk - poprzez wejście w menu serwisowe można przełączać fonię z BG na DK.
    Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, ponieważ telewizorek już jest "prawie" zdrowy - a nawet nie mogę go odebrać z serwisu, bo jeszcze pozostaje ta mała kwestja przełączenia fonii...
    Przypomnę, że TV na front-panelu ma TYLKO 3 przyciski.

Z tego, co znalazłem na ELEKTRODZIE
    prawdopodobnie będę potrzebował PILOTA SERWISOWEGO... (???)

Przekopałem cały Internet w poszukiwaniu czegoś konkretnego do mojej 14-stki. Okazuje się, że POTRZEBNY JEST PILOT SERWISOWY. Pan, gdzie oddałem do naprawy TV powiedział, że taniej będzie wstawić nową fonię niż bawić się teraz w poszukiwanie pilota serwisowego.
    Także jeśli coś się dzieje z obrazem - w pierwszej kolejności sprawdzić pamięć Flash i wykombinować sobie kody serwisowego pilota LG (Beko ?).
REKLAMA