logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w Philips 28PT450A/42 przy sygnale antenowym, działa przez Euro

zbig488 26 Lip 2007 13:12 1133 2
REKLAMA
  • #1 4116482
    zbig488
    Poziom 2  
    Witam mam Philipsa 28PT450A/42 i problem z fonią . Brak 6.5 Mhz i 5.5Mhz , które podaję po antenie z generatora serwisowego TV z wizją w PAL i SECAM i cisza . To samo po podaniu sygnału telewizyjnego z anteny brak fonii . Natomiast po podaniu sygnału po euro fonia czysta działa reg głośn , balans , treble ,bass,mute itd . Pytanie czy jest to uszkodzenie toru fonii TV przed wejściem sygnału CVBS czy kwestia filtrów brak 5.5 i 6.5 (inne filtry) bo jest to tv wiekowy i na dodatek na tabliczce znamionowej jest napisane Made France czyli może być inna fonia i system z przed chyba 15 lat tv. Wiele pytań może ktoś miał taki problem z tym TV i coś mi podpowie przed zabraniem się do rozkręcania bo może się to okazać zupełnie niepotrzebne Dzięki .
  • REKLAMA
  • #2 4116785
    kg.
    Poziom 18  
    Witam. Nie napisałeś skąd masz ten tv ! Czy to tv klienta i przedtem działał, czy tv przywieziony z zagranicy, czy... Pozdr.
  • #3 4116918
    zbig488
    Poziom 2  
    To jest stary tv żony kolegi ,który ponoć działał ale nie mam teraz kontaktu i nie wiem czy po video jako monitor czy jako normalny tv i czy został zakupiony w Polsce czy przywieziony z Francji w menu jest opcja przełączania BG DK ale nic to nie daje działa SECAM i PAL ale jak pamiętam był jeszcze SECAM LL nie tylko PAL BG/DK i SECAM BG/DK myślę że NICAM ze swoją podnośną fonii 5.85 Mhz nie ma tu znaczenia ponieważ jest to aktualnie obowiązujący standard w Polsce bo i tak jest tam podnośna analogowa 6.5 Mhz systemu A2 wiec powinno to działać na naszych programach jak bm wiedział te informację o które Pytasz to pewnie już bym coś działał myślałem że może ktoś wie ewidentnie że te modele tv nie były w Polsce i nie mają naszej fonii i powiedzmy bez specjalnego myślenia trzeba zrobić obejście fonią równoległą analog czy od razu dać rymi i cześć albo też jest jednak jakaś usterka ale i tak Dzięki może dodałem jakąś informacje do opisu .
REKLAMA