logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor LG 773e migająca dioda led na zielono i brak obrazu.

qoodwaty 26 Lip 2007 17:30 1074 4
REKLAMA
  • #1 4117230
    qoodwaty
    Poziom 2  
    mam powazny problem i prosze o szybka pomoc mam monitor lg 773e 17" i pewnego razu wylaczyl sie obraz i zaczela migac zielona dioda led szukalem instrukcji serwisowych ale nic nie znalazlem moze ktos wie co jest grane i jak to naprawic??
  • REKLAMA
  • #2 4117365
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 551
    A znasz się woogóle na naprawach RTV?
    Bo jak nie to się lepiej nie zabieraj do tego monitorka bo możesz jeszcze bardziej namieszać.
    Nie piszę tego złośliwie.
    Ale jak chcesz samemu to naprawić to posprawdzaj czy nie masz zimnych lutów ( częste w LG ), pomierz diody na wyjściu z zasilacza i w odchyleniu poziomym, sprawdź tranzystor w odch. poziomym czy nie ma przebicia.
    Bardzo często w LG padają trafa.
    Często sie je wymienia.
    Ale zacznij jak Ci napisałem.
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 4119867
    qoodwaty
    Poziom 2  
    dzieki a nie wiesz gdzie mozna dostac takie trafo jak byn to bylo akurat to?? posprawdzam to a na naprawach sie znam poniwaz jestem technikiem telekomunikacji ale wolalem zapytac zeby wlasnie nie namieszac:) pozdrawiam i dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #4 4136352
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 551
    Takie trafo dostaniesz w dobrze zaopatrzonym sklepie z częściami RTV lub zamówisz sobie w jakimś sklepie wysyłkowym z częściami RTV.
    Ale już CI mówię z góry, że nie jest tanie.
    Jak kiedyś klientowi padło to jego cena wyniosła 150 zł. więc co do zakupu to trzeba sobie to dobrze przemyśleć.
    A najlepiej pożycz sobie od jakiegoś kolegi z zaprzyjaźnionego serwisu i podmień go.
    Bo cena trafa to nie parę groszy i trzeba mieć pewność.
    Powodzenia.
  • #5 4139372
    qoodwaty
    Poziom 2  
    dzieki zobacze niewiem popatrze moze za jakims takim samym i sprawdze poprostu to tak ze zamienie cala plyte glowna i sprawdze czy chociaz kineskop jest dobry jak bedzie dobry to rozejze sie za jakis z uszkodzonym kineskopem i poprostu zamienie cala plyte to mi chyba taniej wyjdzie dzieki za pomoc
REKLAMA