Mam też taką końcówke (LA47505)do wymiany i słyszałem ze jest zamiennik może ktoś wie co za nią pójdzie.....ewentualnie może ktoś ma tył od jvc KD-LH7R
TDA wsadzisz też bez przeróbek. Tylko masz pykanie przy pierwszym włączaniu. Acha wsadzaja takie LA co mają moc 15W na kanał i są pin to pin i nie pykaja tylko moc nie ta
zgadzam się z djlj24 dziwi mnie tylko dlaczego w north jest taka droga w serwisie można ją kupić za 250 zł pewno biorą małą partię oczywiście przy takiej przebitce i tak jestem za TDA
djlj24 mam do Ciebie prośbę,też posiadam JVC z uwalonym LA 47505 i chciał bym zastąpić go TDA7386 i czy mogł byś napisać gdzie trzeba podpiąc te 2 elektrolity i rezystor
Poszukiwany jest układ końcówki mocy JVC o symbolu LA47505. Cena oryginalnej końcówki jest wysoka, około 380-400 zł, dostępna m.in. w sklepie North. Użytkownicy dyskutują o zamiennikach, wskazując na układ TDA7386 jako tańszą alternatywę za około 30 zł, wymagającą dodania dwóch elektrolitów i rezystora. TDA7386 można stosować bez przeróbek, choć pojawia się charakterystyczne „pykanie” przy pierwszym włączeniu. Istnieją też zamienniki 1:1 bez konieczności modyfikacji, jednak ich symbol nie jest znany. LA47505 oferuje lepszą jakość dźwięku, zwłaszcza w zakresie basu, ale jest mniej trwały i droższy w naprawie. Wymiana na TDA7386 jest popularna ze względów ekonomicznych. Pojawiła się prośba o schemat podłączenia dodatkowych elementów przy zastosowaniu TDA7386. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.