logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać hasło do pliku SWF w Macromedia Flash?

danieloxx 29 Lip 2007 00:21 18934 3
REKLAMA
  • #1 4124480
    danieloxx
    Poziom 14  
    Witam.

Zrobiłem stronkę we flash'u. Podstrony łądują się do niej jako osobne pliki *swf ... i tu mam takie pytanie...jak zrobić, żeby do jakiegoś pliku *swf było hasło....i za każdym razem, gdy przejdziemy do innej strony i wrócimy do pliku, żeby pytał o hasło....byłoby nieźle, zeby można było samemu zrobić sobie okienko na usera i hasło.....

z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 4132648
    froozo
    Poziom 11  
    hasło mozna zrobic w prosty sposob:

na poczatku danego filmu, ktory ma byc zabezpieczony wstawiasz pole tekstowe i przycisk.a w klatce ustawiasz akcje stop.
    action script przycisku:
    po kliknieciu na przycisk pobiera tekst z pola do zmiennej, sprawadza czy tekst ze zmiennej jest taki sam jak z gory ustalone (if zmienna==haslo), jesli tak to przenosi do pierwszej kratki filmu wlasciwego, w przeciwnym wypadku wyswietla stosowny komunikat
  • REKLAMA
  • #3 4132760
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Podejrzewam, że nie o to dokładnie chodzi autorowi pytania - on chce ograniczyć dostęp do plików na serwerze, a dodatkowo dać możliwość przeglądającym stronę www zakładania własnych loginów i ustawiania haseł.
    Sprawa nie jest skomplikowana, stronka w php, odpowiedni serwer z obsługą skryptów php i po sprawie. Eksperymentować może np. z pomocą Krasnala http://www.olesno.pl/~pablo/krasnal/index.php?k=porady
  • #4 4134224
    danieloxx
    Poziom 14  
    dzięki za odpowiedzi...chodziło mi raczej o to co odpowiedział mi froozo...i właśnie...nie dokończyłeś...jaki ma mieć kod AS przycisk (po : nic nie napisałeś)
REKLAMA