logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeliminować pisk w tunerze Pace MSS 200 Series?

zbych15 29 Lip 2007 16:55 1220 2
REKLAMA
  • #1 4125965
    zbych15
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam serdecznie.
    Od paru dni po włączeniu tunera Peace MSS 200 Series (działa-wydaje się poprawnie) ale słychać pisk o takiej częstotliwości ,że trudno wytrzymać w pomieszczeniu . Starsze osoby przebywające w pomieszczeniu z tunerem nie słyszą go ale młodsi mają lepszy słuch. Nie wiem co mogę zrobić aby było jak dawniej . Nie mam ogólnej wiedzy praktycznej jak go naprawić. Kolega żony ma taki sam tuner ale uszkodzony- po włączeniu tego uszkodzonego na wyświetlaczu pali się tylko pozioma kreska- więc nam go podarował z myślą ,że będziemy mieć go na części zamienne. Tylko mały problem - nie wiem co sprawdzić , co przelutować aby problem zniknął.Gdyby ktoś wiedział i mógł mi pomóc i to tak łopatologicznie . Jaką część przelutować - z opisem jak ona wygląda. Może jeszcze nic straconego. Na części i naprawę nas nie stać - może dzięki Waszej pomocy coś byśmy poradzili .
    Pozdrawiam serdecznie
    Janusz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4126100
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Najwyższa pora wymienić wszystkie elektrolity w zasilaczu. Powinno pomóc a koszt niewielki. Nie wkładaj jednak wylutów tylko nowe.

Może też piszczeć samo trafko w zasilaczu, posłuchaj po rozebraniu. Jeśli masz drugi taki sam to możesz podmienić.
  • Pomocny post
    #3 4126814
    radekrpisz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 208
    Może nie wszystkie -10µ dwie sztuki i 22µ przy TEA2018 i nie powinien piskać
REKLAMA