logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kierunkowskazy do centralnego zamka w Fieście 2000?

endriu.kom 31 Lip 2007 09:57 3500 6
REKLAMA
  • #1 4131295
    endriu.kom
    Poziom 24  
    Ocena: 134
    Witam.
    Podłanczam centralny jak na schemacie z syreną do Fiesty 2000r.Już w zasadzie mam wszystko podłączone,zostało mi podłączyć tylko kierunkowskazy i tu nasuwa się moje pytanie.Czy moge podłączyć bezpośrednio pod pin 2 na załączonym zdjęciu listwy bezpiecznikowej.Dodam,że wyciągnięty bezpiecznik jest od świateł awaryjnych a pin 1 ma zasilanie cały czas a pin 2 to wejście na kierunki awaryjne.
    Załączniki:
    • Schemat centralnego.pdf (401.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak podłączyć kierunkowskazy do centralnego zamka w Fieście 2000? Listwa.JPG (40.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4131369
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3482
    Jeśli tak podłączysz to napewno nie będzie działać, musisz podłączyć się oddzielnie pod prawe i lewe kierunki.
  • REKLAMA
  • #3 4131408
    endriu.kom
    Poziom 24  
    Z tego co piszesz rozumię,że pod bezpiecznik od kierunków też mi nic nie da :(.W sumie masz rację bo w moim połączeniu musiałby być cały czas chyba włączony przycisk od awaryjnych :).Nie przemyślałem mojej konstrukcji sory!.Dzięki za uświadomienie :).Najgorsze teraz chyba przedemną...znaleść wiązki od kierunków...
  • REKLAMA
  • #4 4131556
    pioszym6
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    najlepiej przy przełączniku awaryjnych , lub tylna wiązka (znajdz kolory przewodów w tylnych lampach od kierunków , a potem odszukaj w tylnej wiązce która powinna się znajdować po lewej stronie przedniego słupka) i kontrolką sprawdz kture to przewody na włączonych kierynkach
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4131582
    maciej123
    Poziom 24  
    Ocena: 170
    Najprościej pod przełącznik kierunkowskazów, tam masz lewą i prawą stronę.
    Załączniki:
    • Jak podłączyć kierunkowskazy do centralnego zamka w Fieście 2000? Ford Fiesta `96.jpg (240.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #6 4131677
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 4132368
    endriu.kom
    Poziom 24  
    Zrobione!.Dzięki za pomoc :).

Podsumowanie tematu

✨ Podłączanie kierunkowskazów do centralnego zamka w Fordzie Fiesta z 2000 roku wymaga osobnego podłączenia przewodów dla lewych i prawych kierunków, a nie bezpośrednio pod pin 2 listwy bezpiecznikowej, który jest wejściem na kierunki awaryjne. Bezpiecznik od świateł awaryjnych musi być wyjęty, aby uniknąć ciągłego zasilania. Najlepszym miejscem do podłączenia jest przełącznik kierunkowskazów, gdzie dostępne są oddzielne przewody dla lewej i prawej strony. Alternatywnie można wykorzystać tylne wiązki przewodów, identyfikując kolory przewodów kierunkowskazów w tylnych lampach oraz w tylnej wiązce progowej po stronie kierowcy, gdzie występują przewody niebieski i niebiesko-czerwony. Po prawidłowym podłączeniu system działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA