logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 1220c - Jak wgrać firmware, gdy świeci tylko dioda Power?

igor_e 02 Sie 2007 19:34 1220 3
REKLAMA
  • #1 4139961
    igor_e
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam

Drukarka po włączeniu świeci zieloną diodą power, słuchać delikatne "syczenie" zasilacza ale niestety nic dalej się nie dzieje - przełożyłem płytę główną od innej drukarki i wszystko działało. Wychodzi na to że walnięta jest elektronika - mam takie pytanie czy da się coś z tym zrobić? może jest możliwość wgrania firm ware'u na nowo do tej elektroniki? nie wiem czy to coś da ale może warto spróbować. Tylko nie bardzo wiem jak się to robi - proszę o wszelkie informacje. Chce także poinformować, że przyczyna nie lezy po stronie nie domkniętej tylnej zaślepki - wszystko dokładnie sprawdziłem i to na pewno nie to.

Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #2 4140037
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 838
    Zwalona jest elektronika i nie pomoże wymiana softu...
  • REKLAMA
  • #3 4140511
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Też jestem zdania że to nie soft.
    Wpierw sprawdziłbym wszystkie połączenia płyty głównej z karetką-zresztą sprawdzenie wszystkich styków i pinów w drukarce to podstawa.
    Sprawdź taśmę łączącą płytę gł z karetką-lubi się załamać.
    Sprawdź bez kardridży lub na innym komplecie.
    Wymyj całą elektronikę karetki-jak masz możliwość to podmień.
    Zwróć uwagę na dokładne zamknięcie tylnej klapy- w tej drukarce jest to bardzo istotne.

Pozdrawiam
  • #4 4140761
    igor_e
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    dziekuje za odp, jutro sie za to wezme

mam nadzieje ze ruszy - zapomnialem tez wspomniec ze jak otrzymalem ta drukarke to przy pierwszym podlaczeniu wydrukowala nawet strone testowa - dopiero potem zaczeło sie cos kopac
REKLAMA