logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 2006r MMi NawiDVD -Jak wyjac plyte z napedu???

krycho2 04 Sie 2007 18:51 16452 7
REKLAMA
  • #1 4146006
    krycho2
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam mam pytanie :
    W jaki sposob wyjac plyte DVD z orginalnej nawigacji audi(w bagazniku)
    Dzieki za odp.
  • REKLAMA
  • #2 4198299
    krycho2
    Poziom 10  
    Co nikt nic nie wie??
  • REKLAMA
  • #3 4198662
    dom4n
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    To zalezy jak plyta utknela, czy naped probuje ja wysunac, ale niemoze, czy jak....
    Ja mialem podobny problem bo wlasnie odtwarzacz chcial oddac plyte ale ona przed wlozeniem do odtwarzacza zostala zalana napojem i sie kleiła i niechciala wyjsc.
    Ja wzialem mala pencete (czy jakos tak, malutenkie szczypce) i w momencie kiedy plytka byla najblizej wyjscia chcycilem ja i wyjalem.
    Jezeli twoj problem jest podobny, spruboj tak.
  • #4 4199037
    krycho2
    Poziom 10  
    ponoc audi ma jakas blokade i tylko serwis moze ja wyjac
  • #5 4349065
    e0kris
    Poziom 10  
    Ocena: 17
    Niektóre salony blokują możliwość wyciągania płyt nawigacyjnych DVD w samochodach marki Audi model A6, A8, Q7 by zarobić na wymianie płytki oraz mieć pewność, że ją kupimy u nich (wtedy wyciągają i wkładają ją gratis). Jeśli masz zablokową opcję wyciągania płyty za pomocą guzika musisz to odblokować poprzez złącze diagnostyczne samochodu w odpowiednim kanale sterownika.

Oczywiście służę pomocą w tej sprawie :D

Pozdrawiam KRIS
  • REKLAMA
  • #6 4352040
    sq3hta
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    lub jak jest to np. w A6 navi plus gdzie nie ma przycisku wyciągania płyty tylko robi się to z menu nastawy->wysuń cd (wersja spolszczona)
  • REKLAMA
  • #7 4358682
    krycho2
    Poziom 10  
    NIEE RACZEJ NIEE NA 99% JEST TO ZAKODOWANE Z POIOMU SERWISU
    Dzis oddalem auto na serwis i maja mi ja wyjac. potrzebuja pin do samochodu.
  • #8 5855745
    fil2006
    Poziom 27  
    Ocena: 395
    witaj .
    Widze że w polsce dalej boicie sie serwisu .
    podjedz do najbliższego serwisu audi ,niech podłączą vas a i włączą Ci przycisk bo jest funkcja taka że nie dziala i przycisk jest wyłączony i nie trzeba tam żadnego pin kodu człowieku .
    Wogule dziwi mnie to bo to się robi zaraz przy zerówce kiedy samochod jeszcze nie został sprzedany a jest to zablokowane po to żeby ktoś nie ukradł płyty .
    pozdro .
    pSchyba ze serwisy jeszcze niedorozwinięte .

Dodano po 1 [minuty]:

Aha zapomniałem z tym pinem to sobie uważaj pierwszy raz coś takiego słysze .

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku oryginalnej nawigacji Audi A6 z 2006 roku, wyjęcie płyty DVD z napędu w bagażniku może być utrudnione ze względu na blokady zabezpieczające. Niektóre modele Audi (A6, A8, Q7) mają zablokowaną możliwość ręcznego wysunięcia płyty, co wymaga odblokowania funkcji za pomocą interfejsu diagnostycznego (VAS) w serwisie. W niektórych wersjach nawigacji, np. A6 Navi Plus, wysunięcie płyty odbywa się poprzez menu systemu (ustawienia -> wysuń CD). Czasem płyta może utknąć mechanicznie, np. z powodu zabrudzenia lub zalania, wtedy można spróbować delikatnie wyciągnąć ją małymi szczypcami, gdy jest widoczna przy otworze napędu. W serwisie Audi można również uzyskać pomoc w odblokowaniu funkcji wysuwania płyty, jednak nie jest wymagany PIN do samochodu, a blokada jest standardowym zabezpieczeniem fabrycznym mającym na celu ochronę płyty przed kradzieżą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA