logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung HT-Q9 - dioda power miga, brak reakcji po podłączeniu do prądu

Piyoter 05 Sie 2007 09:36 3099 4
REKLAMA
  • #1 4147299
    Piyoter
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    po włożeniu wtyczki do prądu na jednostce głównej na sekundę zapala sie dioda "power", gaśnie i nie można wogóle kina włączyć. po ponownym wyjęciu i włożeniu wtyczki brak już jakiejkolwiek reakcji. Wyjąłem wtyczkę, przeczekałem całą noc, następnie włożyłem i ta sama sytuacja: pierwszy raz dioda pali sie sekunde, potem wcale.:cry:
  • REKLAMA
  • #2 4147395
    michas
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Zbadaj układ przetwornicy, pomierz cos, poszukaj schematu, sciągnij z internetu aplikację układów scalonych zastosowanych w sprzecie. A przedewszystkim rozkręć i popatrz na elektronikę :) z mojej praktyki wynika ,że dobrze przeprowadzone oględziny to 90% sukcesu :).
    Uzupełnij swój post jeśli nie chcesz ,by administratorzy przeniesli go do działu dla początkujących.
    Pozdrawiam Michał.
    ps i tak sie stało ktos uprzejmy doniósł :P
  • REKLAMA
  • #3 4166651
    Piyoter
    Poziom 2  
    po kilku dniach mogę stwierdzić, ze po włożeniu wtyczni do prądu na chwilke zapala sie dioda "standby" i jesli w tym monmencie kliknie sie klawisz "open" to załapuje i działa najnormalniej w świecie. natomiast później po wyłączeniu i przejscia w stan czuwania dioda gaśnie i trzeba kilkunastu godzin czekać na wyłożonej wtyczce aby znów po włożeniu wtyczki można było uruchomić to kino. czy zmiana softu pomoże? ja mam wersje 1.28, a na str, samsunga jest 1.3
    nie jestem serwisantem, liczyłem tylko, że ktoś mi pomoże

22.08 oddałem kino do naprawy gwarancyjnej. - podziele sie uwagami jak przyjedzie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4166957
    michas
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Jesli sprzet na gwarancji odrazu zgłos potrzebę naprawy gwarancyjnej.
    Jesli nie masz gwarancji, trudno powiedziec, jesli chcesz podejmowac ryzyko upgradu oprogramowania na niesprawnym sprzecie to próbuj. Pamietaj jednak, ze jak przy wymianie oprogramowania kino sie wyłączy lub będą zakłócenia tego procesu to zrąbiesz całkowicie program we flashu i czekać Cie bedzie juz poważna ingerencja w elektronikę sprzetu.
    Jeśli nie jestes serwisantem radzę oddac kino do serwisu. Uszkodzenie które opisujesz niekoniecznie jest spowodowane błędem w oprogramowaniu aczkolwiek nie chce tutaj rozsądzać, bo trudno cokolwiek powiedzieć na odległosc. Najlepiej zapytac kogos z porządnego autoryzowanego serwisu samsunga.
    Pozdrawiam Michał.
    Ps teraz mi przyszło do głowy ,że przyczyną tego problemu moze być usterka w układzie resetu procesora ew jakis zimny lut na PG.
  • #5 4261087
    Piyoter
    Poziom 2  
    no, Michaś, jednak ta "usterka" była poważniejsza, niż myślałem. Została wymieniona cała płyta główna! (a z tego co słyszałem tego typu naprawy są dość rzadkie).teraz wszystko działa bez zarzutu. Dzięki za przekonanie mnie do nieingerowania w soft. Bez gwarancji troszke by mnie ta naprawa kosztowała... Wielkie dzięki!
REKLAMA