logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV LG RZ-29FB51RX wartości parametrów w menu serwisowym.

zdzisiek40 05 Sie 2007 16:48 2183 5
REKLAMA
  • #1 4148476
    zdzisiek40
    Poziom 2  
    Mam problem wszedłem do menu serwisowego żeby poprawic jasnosć ale musiałem coś poprzestawiac jasnosc teraz jest ok. ale geometria tragiczna,moze mi ktos wysłac ustawienia serwisowe z dobrze odbierającego tv z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 4149124
    zdzisiek40
    Poziom 2  
    Czesc mam problem wszedłem w ustawienia serwisowe żeby poprawić jasnośc to mi się udalo ale poprzestawiałem geomerie prosił bym żeby mi ktos spisał ze swojego dobrze dzałającego tv ustawienia serwisowe a może ma ktoś linki gdziemogę znalesc instrukcje kodów serwisowych z góry dziękuje
    Przeniosłem z TV i scaliłem.[obcy7]
  • REKLAMA
  • #3 4149199
    kamiljan1
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Nigdy nie ustawiałem jasności w serwisie ale jak się udało tobie ustawić to wejdż jeszcze raz i ustaw geometrię ,punkt po punkcie zapisując na karteczce wartości można w miare szybko to zrobić,robiłem to kilka razy ale nigdy nie zapisywałem bo myśle że każdy przypadek jest inny.Kamil
  • REKLAMA
  • #4 4149282
    zdzisiek40
    Poziom 2  
    Ustawić jasność jest prosto ale geometrią mam problemy. Siedziałem kilka godzin i zamiast lepiej jest gorzej.

Dodano po 9 [minuty]:

Jak możesz, to wyślij mi te ustawienia.

Dodano po 1 [minuty]:

Ustawienia fabryczne powinny być takie same.
  • REKLAMA
  • #5 4149872
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4150200
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Do uwag poprzednika dodam jeszcze, że po to głównie jest tryb serwisowy, żeby określone parametry doregulować do konkretnego egzemplarza TV. W starszych odbiornikach służyły do tego celu potencjometry nastawne. Gdyby TV danego modelu były identyczne, nie byłoby potrzeby regulacji.
REKLAMA