logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilnie poszukuję uPD6450-CX002

sztomi 06 Sie 2007 12:53 1465 6
REKLAMA
  • #1 4150778
    sztomi
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Witam.
    Potrzebuję w/w układ lub namiaru na sklep
    (najlepiej wysyłkowy) w którym maja go w magazynie.
    Układzik to generator OSD, występuje w sprzęcie TV,
    może być używany byle był sprawny, może ktoś ma ???
    Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4153832
    sztomi
    Poziom 18  
    Witam.
    Dzięki za dobre chęci ale niestety w obu w/w sklepach już ich nie mają
    i nie wiedzą czy i kiedy będą mieli :(
    A może ktoś zna jakiś zamiennik albo podobny układ bo powoli tracę nadzieję :(
  • REKLAMA
  • #5 4154445
    sztomi
    Poziom 18  
    Od radiohobby zacząłem poszukiwania. To od nich wiem że układ jest teraz trudny do zdobycia :(
    Rozglądam sie za jakimś zamiennikiem. Może ktoś ma uszkodzonego, niepotrzebnego Amstrada i chce mu się wylutować ? :)
  • REKLAMA
  • #6 4156833
    rafal8916
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 326
    No to w takim razie nie wiem gdzie tego szukać. Chyba jedyne rozwiązanie to szukać z wylutu (ja niestety nie mam). Spytaj jeszcze w ASWO czy nie sprowadzili by na zamówienie.

Co do amstradów to chodzi koledze o analogowe tunery SAT tej firmy? Jeżeli tak to na allegro można kupić po około 10zł cały sprawny taki dekoder, więc nie wiem w czym problem.
  • #7 4158051
    sztomi
    Poziom 18  
    Witam,
    Dzięki za podsuniecie pomysłu z allegro :)
    Jedną niepewną sztukę już prawie zdobyłem tą drogą.
    Problem w tym że nie wiem w jakich jeszcze tunerach ta kość występuje.
    Na pewno w AMSTRAD SRX350 i Amstrong A600R. Tych niestety nikt nie wystawia. Jeśli by ktoś miał to chętnie kupię na części :) zresztą dodałem niedawno takie ogłoszenie.
    Tematu nie zamykam, może znajdzie sie ktoś kto ma namiary na jakieś źródło tych układów, potrzebuję większej ilości.
    Dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwany jest układ uPD6450-CX002, generator OSD stosowany w sprzęcie telewizyjnym. Próby zakupu w sklepach internetowych (monster.home.pl, gembara.pl, radiohobby.com.pl) nie przyniosły efektu ze względu na brak dostępności i niepewność dostaw. Sugerowano zamówienia specjalne w ASWO lub poszukiwanie układu z demontażu. Wskazano, że układ występuje m.in. w tunerach analogowych SAT Amstrad, takich jak modele SRX350 i Armstrong A600R, które można kupić na aukcjach internetowych (np. Allegro) w celu pozyskania układu z wylutu. Autor potrzebuje większej ilości układów i prosi o informacje o dostępności lub zamiennikach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA