logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[windows 98] Windows 98: Problem z hasłem użytkownika i dodatkowym oknem logowania

van Meegeren 06 Lis 2003 18:24 1302 1
REKLAMA
  • #1 389603
    van Meegeren
    Poziom 11  
    jakiś czas temu zainstalowałem sobie win98 1ed, poustawiałem kilka profili użytkowników i hasła dla nich.

zastanowiła mnie 1 rzecz: po uruchomieniu systemu pojawia się okienko z wszyskimi użytkownikami i miejsce na hasło. po wprowadzeniu hasła powinien się normalnie pokazać pulpit i tak jest wszędzie, tylko nie u jednego użytkownika - u niego po wpisaniu hasła w tym okienku pojawia się jeszcze drugie z pytaniem o jeszcze jakieś hasełko (którego notabene nie znam, bo nic takiego nie ustawiałem) i zalogować da się jedynie przez 'Anuluj'.

no ale wszystko ok (komu przeszkadza 1 dodatkowe okno :)), tylko że właśnie próbowałem zmienić hasełko dla tego użytkownika (standardowo: panel sterowania->hasła). wpisałem poprawne stare hasło, wprowadziłem nowe, ale win wywalił mi komunikat że stare jest jednak niepoprawne...
    myśle sobie, ki diabeł, ale po 5 próbach zrezygnowałem...

macie pomysł, co tu zrobić, żeby je zmienić? bo reinstalka wina nie wchodzi w rachubę...
  • REKLAMA
  • #2 389677
    Bestyjek
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    może spróbuj wyrzucić z katalogu windowsa odpowiadający użytkownikowi plik .pwl ...
REKLAMA