logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić niedziałające przyciski w pilocie po czyszczeniu?

lukasz324 07 Sie 2007 18:15 3031 5
REKLAMA
  • #1 4155229
    lukasz324
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam mam problem bo pilot działał caly czas aż od pewnego momentu dwa guziki trzeba bylo bardzo mocno wciskać aby działały, pomyślałem że dostal sie jakis syf i ze trzeba przeczyścić, niestety po czyszczeniu już nie działają w ogóle :(
    Nie działające przyciski są w prawym rzędzie, ostatni i przed ostatni w tym rzędzie, sądze żę gdzies sie przerwala ścieżka ale moze ktoś mnie pokieruję która to moze być scieżka ? poniżej daje foto moze ktoś mi pomoze bo ja niestety nie wiem gdzie to moze być
    :arrow: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2724bb54aac14649.html
  • REKLAMA
  • #2 4155269
    ALUŚ
    Poziom 36  
    Ocena: 20
    Witam !

To nie pękła ścieżka tylko gumki stykowe trzeba wymienić .

Kupisz w sklepie elektronicznym lub na giełdzie razem z klejem .

Stare które nie łączą trzeba zciąć i nowe nakleić .
  • REKLAMA
  • #3 4155301
    lukasz324
    Poziom 11  
    nie nie nie, bo sprawdzałem bez górnej obudowy i te gumki z działających przycisków akurat nie działają w tych przyciskach i odwrotnie gumki które pracują na niedziałających przyciskach działają na innych wiec to na pewno nie gumki a szkoda :(
  • REKLAMA
  • #4 4155333
    chrzaszczyk_g
    Poziom 11  
    lukasz324 napisał:
    nie nie nie, bo sprawdzałem bez górnej obudowy i te gumki z działających przycisków akurat nie działają w tych przyciskach i odwrotnie gumki które pracują na niedziałających przyciskach działają na innych wiec to na pewno nie gumki a szkoda :(

Sprawdź może miernikiem połączenia między ścieżkami miedzianymi a grafitowymi.
  • REKLAMA
  • #5 4155374
    lukasz324
    Poziom 11  
    spoko ale nawet nie wiem których ścieżek moze mi zaznaczysz ktore mam sprawdzić i gdzie ma być styk?
  • #6 4155854
    landar
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Przecież musisz widzieć gdzie idzie ścieżka?

Bez przesady!

Pilot działa na zasadzie zwierania odpowiednich nóżek UC.
    Prawdopodobnie te 2 przyciski będą połączone do jednej nóżki i na tej ścieżce będziesz miał przerwę. Drugie styki z tych przycisków pójdą na inne piny układu.

Powodzenia,
REKLAMA