logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinRAR - Błąd CRC przy rozpakowywaniu dużych plików powyżej 50MB

afticn 08 Sie 2007 12:22 10891 4
REKLAMA
  • #1 4157607
    afticn
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Witam.
    Mam taki problem;otóż gdy sciągam dane powyżej 50Mb i pózniejszej próbie rozpakowania wyskakuje mi taki komunikat:"Błąd CRC skompresowanych danych"
    Nie przypuszczam aby pliki które sciągam były uszkodzone ponieważ,za każdym razem mam taki komunikat mimo to iż próbowałem na próbę sciągnąć róznego rodzaju archiwa.
    Małe arichiwa rozpakowują się bez problemu,niestety powstaje problem gdy zaciągam jakiś filmik składający się np z 7 częśći.
    Za wskazanie przyczyny i pomoc z góry dzięki.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4157620
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Potrzebne beda:

- Raport S.M.A.R.T.
    - dokladna konfiguracja komputera
    - czy archiwa ZIP też odstawiają takie cyrki ?
  • REKLAMA
  • #3 4157631
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, wydaje mi się że powinieneś sprawdzić pamięć memtestem - być może właśnie tutaj leży problem.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #4 4159802
    olfork
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    Ja czesto mialem takie problemy przy pobieraniu przez IE, jesli tez go uzywasz to moze warto przezucic sie na cos alternatywnego np. Opere ;-)
    Jesli nie to moze sprobuj wykorzystac jakies akceleratory pobieran np. GetRight czy Flashget'a
  • #5 4163026
    Lzep
    Poziom 39  
    Ocena: 133
    Spróbój jeszcze innym rozpakowywaczem, np. 7-Zip - miałem często problemy z rozpakowaniem np. FilZip-em, a 7-Zip dawał radę, lub odwrotnie - ten pierwszy ?
    Pozdrawiam :D
REKLAMA