logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć mikrokontroler AVR Atmega16 do karty graficznej AGP?

miszelau 12 Sie 2007 00:18 957 1
REKLAMA
  • #1 4169381
    miszelau
    Poziom 1  
    Witam.
    To moja pierwsza wypowiedz tutaj wiec serdecznie witam forumowiczow. Z nudów wpadłem niedawno na pomysł zeby zrobic jakies urzadzanko, ktore wyswietlałoby cos na monitorze CRT.
    Mam mikrokontroler AVR Atmega16 i karte grafiki agp. Jak sadze dałoby sie z tego takie urzadzenie zrobic. problem polega na tym ze nie wiem skad wziasc opis protokolu komunikacji z karta. sciagnalem specyfikacje agp ale jest dla mnie zbyt skomplikowana (jak na moj angielski). Tym bardziej, ze na zdrowy rozum wydawaloby sie ze musze tylko przepisac z pamieci programu do pamieci karty jakis obraz i juz, wiec nie chce mi sie wnikac w zagadnienia zwiazane z dzialaniem takiej karty w systemie PCtowskim.

Moj mikrokontroler ma za malo pinow zeby obsluzyc wszystkie piny karty ale zastanawiam sie czy w tak uproszczonej aplikacji jaka planuje wykonac nie daloby sie wielu z nich po prostu podpiac na stale poustawiac 0 lub 1.

Czy ktos slyszal o podobnym projekcie?
    Czy ma ktos opis zapisu do pamieci karty graficznej?
  • REKLAMA
  • #2 4187906
    Sadi
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    jak juz kolega chce poeksperymentowac z mikrokontrolerami i kartami graficznymi to o wiele prosciej bedzie do tego celu uzyc jakiejs starej karty ISA
REKLAMA