logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyczne wylogowanie po zalogowaniu do Windows XP Home - jak naprawić?

szafa32 12 Sie 2007 00:19 1334 2
REKLAMA
  • #1 4169384
    szafa32
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam

Mam problem z logowaniem się do windowsa xp home :

Mam 3 konta gdy próbuję się zalogować na któreś z nich system loguję się przez chwilkę, pojawia się tapeta na pulpicie i następuje wylogowanie (to samo w trybie awaryjnym.

Próbowałem już wszystkiego podmieniłem z konsoli odzyskiwania systemu userinit.exe, winlogon.exe, spróbowałem naprawy sytemu i dalej nic cały czas ten problem loguję się do systemu i następuje automatyczne wylogowanie.

Pomocy

Pozdrawiam

Michał
  • REKLAMA
  • #2 4169693
    zdzislaw111
    Poziom 26  
    Ocena: 45
    Witam. Jeśli chodzi o Xp to wiem niewiele, ale nigdy nie udało mi się naprawić systemu z poziomu instalatora. Rozwiązywałem to kopiując ważne dane na inny nośnik używając linuksa i odnowa install. A instalację każdego systemu wykonuję na osobnej partycji pozostawiając jakąś partycję o słusznej wielkości na ważne dane i wtedy nie mam problemu z żadnym systemem jeśli się wyłoży. Jest najkrócej. Pozdrawiam Zdzisław.
  • #3 4169847
    diquan
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Ja miałem podobny problem z xp po przywróceniu systemu z image'u. Taka sama oznaka, dochodził do logowania, chwilowe logowanie i znów plansza logowania. Problemem okazał się plik swap. Mimo, że istniał na dysku, to system go nie widział. Wystarczyło stworzyć sobie taki sam plik swapa, umieścić go tam gdzie jego miejsce i system po restarcie ruszył bezproblemowo. Możesz spróbować, może to Ci pomoże.
REKLAMA