Witam wszystkich, mam problem z którym jeszcze się nie spotkałem, koleżanka ma kompa, który jej się zacinał, restartował, raz po 5 min. raz po 30 min. i przy odpalaniu resetował się, aż za którymś razem odpalił, a mimo tego, nim dałem reinstalke, to miała jedną partycję na 160 GB dysku, Partycion megic nie dał rady podzielić, by przenieś dane, bo błąd dysku. na drugi dzień po odpaleniu, przeinstalowałem Windowsa ale miał problem z zainstalowaniem SP2, bo nie mógł wyodrębić pliku, to samo z SP1, mimo, że kopiowanie się udało, to instalka nie, to samo zaczeło się ze sterami do grafiki, więć wgrałem XP z sp2 i tu zaczęły się cyrki, podczas kopiowania plików po formacie zaczął wyrzucać, ze nie może skopiować plików, to samo było z innymi płytkami (XP home, XP home z SP2, XP prof. i XP prof. SP2), mimo wymiany CD-Romu i Dysku, bez zmian, nawet jak udało się kopiowanie (gdzie trzeba było kilka razy powtarzać, by znalazł plik), to potem albo błąd stopu, zawiecha lub to, że nie może zainicjować pliku przważnie, przy instalowaniu sprzętu w instalatorze. Powiem tyle, jest tam grafa GIGABYTE RADEON - X1300 128MB która nie ma wentyla w standardzie i jest tak gorąca, ze nie idzie jej dotknąć ( niewiem, czy to normalne), w Biosie pokażuje, ze temp. procka wynosi ok 50 - 57 st. mimo, ze nie jest gorący a przedtem wyciściłem i nasmarowałem na nowo, a jak się odpali go po całej nocy, to na starcie ma ok 35 st. Czyli płyta główna przekłamuje. sprzęt (pł. gł. ASROCK 775DUAL-VSTA, procek - INTEL CORE @ DUO E6300 1.86GHz,) co może być nie tak? Czy może mieć to wpływ, ze daje za duże napięcie, bo miała wachania napięcia? napięcia w biosie pokażuje że ok, a ja nie mam części, by np. włożyć inny zasilać. Proszę o pomoc ??
Proszę poprawić post.
Nie zaznaczyłam błędów, bo jest ich zbyt dużo.
charm_spider
Proszę poprawić post.
Nie zaznaczyłam błędów, bo jest ich zbyt dużo.
charm_spider