logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Windows XP - błędy kopiowania plików i problemy z SP1/SP2

dakotaa 12 Sie 2007 10:18 1143 5
REKLAMA
  • #1 4169745
    dakotaa
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich, mam problem z którym jeszcze się nie spotkałem, koleżanka ma kompa, który jej się zacinał, restartował, raz po 5 min. raz po 30 min. i przy odpalaniu resetował się, aż za którymś razem odpalił, a mimo tego, nim dałem reinstalke, to miała jedną partycję na 160 GB dysku, Partycion megic nie dał rady podzielić, by przenieś dane, bo błąd dysku. na drugi dzień po odpaleniu, przeinstalowałem Windowsa ale miał problem z zainstalowaniem SP2, bo nie mógł wyodrębić pliku, to samo z SP1, mimo, że kopiowanie się udało, to instalka nie, to samo zaczeło się ze sterami do grafiki, więć wgrałem XP z sp2 i tu zaczęły się cyrki, podczas kopiowania plików po formacie zaczął wyrzucać, ze nie może skopiować plików, to samo było z innymi płytkami (XP home, XP home z SP2, XP prof. i XP prof. SP2), mimo wymiany CD-Romu i Dysku, bez zmian, nawet jak udało się kopiowanie (gdzie trzeba było kilka razy powtarzać, by znalazł plik), to potem albo błąd stopu, zawiecha lub to, że nie może zainicjować pliku przważnie, przy instalowaniu sprzętu w instalatorze. Powiem tyle, jest tam grafa GIGABYTE RADEON - X1300 128MB która nie ma wentyla w standardzie i jest tak gorąca, ze nie idzie jej dotknąć ( niewiem, czy to normalne), w Biosie pokażuje, ze temp. procka wynosi ok 50 - 57 st. mimo, ze nie jest gorący a przedtem wyciściłem i nasmarowałem na nowo, a jak się odpali go po całej nocy, to na starcie ma ok 35 st. Czyli płyta główna przekłamuje. sprzęt (pł. gł. ASROCK 775DUAL-VSTA, procek - INTEL CORE @ DUO E6300 1.86GHz,) co może być nie tak? Czy może mieć to wpływ, ze daje za duże napięcie, bo miała wachania napięcia? napięcia w biosie pokażuje że ok, a ja nie mam części, by np. włożyć inny zasilać. Proszę o pomoc ??

Proszę poprawić post.
    Nie zaznaczyłam błędów, bo jest ich zbyt dużo.
    charm_spider
  • REKLAMA
  • #2 4169774
    Mystery
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Płyta nic nie przekłamuje bo czujnik do badania temp procka może mieć po prostu zakres od 35 st. Ale to nie ma nic do rzeczy dopóki się nie grzeje jest wszystko w porządku. W tym momencie przychodzą mi do głowy dwie rzeczy. 1 taśma, 2. zasilacz. Proponuję podmienić i sprawdzić. Mojej dziewczynie również się komp restartował a czasami po prostu zatrzymywał i co się okazało. Zasilacz dał ciała, a ja wymieniałem praktycznie wszystko i nic.
  • REKLAMA
  • #3 4169787
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Przyjrzyj się dokładnie płycie głównej czy czasami nie ma spuchniętych kondensatorów, kiedyś u kumpla też miałem przy instalacji XP takie losowanie błędów a to bluescreen, a to nie może skopiować itp.
    No i karcie też przydałoby się zapewnić lepsze chłodzenie jeżeli jest gorąca.
  • REKLAMA
  • #4 4169837
    dakotaa
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    wymiana taśmy tesh nic nie dała, spróbuje załatwić zasilać i wentyl na grafe oraz przyjrze się płycie.

Proszę poprawić swoje posty w tym PRZED napisaniem kolejnego.
    Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego.
    Zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką.
    W wypadku niezastosowania się do zalecenia zostaną wyciągnięte konsekwencje regulaminowe.
    charm_spider
  • REKLAMA
  • #5 4170054
    ZOLTAR36
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam..
    Miałem nie dawno bardzo podobny problem. Okazało się, że uszkodzony był jeden z modułów pamięci RAM. Po podstawieniu na inny (sprawny) wszystko elegancko ruszyło. Pozdrawiam...
  • #6 4174052
    Ladro000
    Poziom 12  
    Witam miałem taki sam problem
    o okazało sie ze mam 7 kondesatorów mam wybrzuszonych na płycie glównej .Wymieniłem chodzi jak zły.
    Zasilacz tez moze CI kucać podrzuc inny
    Pozdro...

Proszę niezwłocznie poprawić błędy.
    [jankolo]
REKLAMA