logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schematy świetlówek energooszczędnych PILA, OSRAM, Eurolight - poszukiwane!

mario832 12 Sie 2007 13:47 1682 2
REKLAMA
  • #1 4170398
    mario832
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Witam czy ktoś posiada może schematy świetlówek energooszczędnych typu PILA,OSRAM,eurolight,itp. Będe wdzięczny za jakiekilwiek schemaciki,bo może ktoś ma dostęp???, napiszecie pewno że co to za problem otworzyć świetlówke i ściągnąć schemacik z natury!!! ;) otóż jest tam troche indukcyjności a ja nie mam tak mądrego miernika, pojemność to max co potrafi!!! ;) Tak więc jak ktoś jest w posiadaniu tkich schemacików to prosze o kontakt. To jest mój mail na wszelki wypadek jak by co mario832(_at_)vp.pl
  • REKLAMA
  • #2 4170433
    Tomasz.W
    Poziom 35  
    Ocena: 161
    mario832 napisał:
    ....jest tam troche indukcyjności a ja nie mam tak mądrego miernika....
    Mam kilka schematów świetlówek energooszczędnych . Ale na schematach nie są podane wartości indukcyjności . Nie spotkałem jeszcze świetlówki z uszkodzonym transformatorkiem . Nie będę wstawiał schematów ponieważ są one dostępne na elektrodzie , wystarczy poszukać .
  • #3 4173538
    mario832
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Ok poszukałem i znalazłem fajną stronke o świetlówkach!!!, rzeczywiście jest podane wszystko oprócz indukcyjności, ale myśle że se poradze,dzięki.
REKLAMA