Witam serdecznie.
Zwracam się do wszystkich ludzi dobrej woli
z prośbą o pomoc. Jakiś czas temu zakupiłem dla moich dzieciaków starego laptopa Toshiby satelite 220 cs - z zainstalowanym systemem windows 95. Niestety przyszedł mi do głowy pomysł podraswania systemu do win 98. Ponieważ nie udało sie "nadgrać" 95 płytą z 98 uruchomiłem komputer w trybie ms-dos, i wpisałem format c:
. Niestety po ponownym uruchomieniu komputera przy włożonej oryginalnej płycie win98 komputer jedyny komunikat jaki podaje to : nieprawidłowy dysk, zmień i spróbuj ponownie. Nie pomogły również zmiany ustawień w dosie na czytanie systemu przy starcie z cd-romu. Nie pomogła również pomoc informatyka, który podłączył dysk toshiby do innego komputera i wgrał system. Przy starcie laptop cały czas podaje ten sam komunikat, jak gdyby nie widział ani dysku twardego !!! ani cd-romu. Najciekawsze jest to że do czasu wpisania nieszczęsnej komendy format c: laptop zachowywał się normalnie. Płyta z systemem również nie jest uszkodzona ponieważ wcześniej ją normalnie odpalał. Czy sprzęt jest jeszcze do uratowania czy recycling ???
Pozdrawiam
Zwracam się do wszystkich ludzi dobrej woli
Pozdrawiam