logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

THOMSON 29DM400/ETC 210 EN - Migająca dioda, telewizor się wyłącza, co oznacza?

danio_x13 16 Sie 2007 10:23 6197 5
REKLAMA
  • #1 4182935
    danio_x13
    Poziom 2  
    Witam posiadam telewizor jak w temacie. telewizor ma ponad rok i zaczęły sie problemy. Niestety nie mam dostępu do kodów błędu tego odbiornika a więc krótko wytłumaczę co się dzieje. Przy próbie włączenia telewizor niby startuje na kineskop przekazywane jest wysokie napięcia lecz po chwili się sam wyłącza, zaczyna migać dioda 2 razy przerwa dwa razy po czym po chwili odbiornik znów próbuje się włączyć, robi tak kilka razy po czym umiera. Po jego próbach dioda zaczyna palić się w inny sposób tym razem 4 razy mrygnie przerwa 7 razy mrygnie i znów 4 itd.

Od czego zacząć? Czego to może być błąd?

Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Dziękuje i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4183091
    danio_x13
    Poziom 2  
    Nie ma tam tej usterki co występuje w tym odbiorniku... Ale dzięki za pomoc, może jakieś inne sugestie?
  • REKLAMA
  • #4 4184082
    Bogdan58
    Poziom 32  
    Ocena: 47
    Może być trafo linii. Uszkodzenie odchylania pionowego powoduje podobne objawy i często wiąże się znowu ze złym trafem (zabezpieczenia zasilania pionu bywają uszkodzone).

Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #5 4633318
    piotr_1
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam posiadam ten sam model tv z tym samym objawem .Napiecia z przetwornicy prawidłowe i wychądzace z trafa wysokiego tez są w normie .Odchylanie pionowe pracuje więc gdzie szukać usterki ?
  • #6 5080918
    maciekkk
    Poziom 11  
    Witam!
    U mnie występowały te same kody, kolego sprawdź połączenia lutowane a w szczególności kondensatory CL034, CL301. U mnie był zimy lut przy kondensatorze CL034 poprawiłem i fafa. Pozdrawiam
REKLAMA