logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SGH-R210S - komunikat SYSTEM FAILURE po uszkodzeniu ładowarki

detonator 16 Sie 2007 23:53 1394 6
REKLAMA
  • #1 4185701
    detonator
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Witam serdecznie. Ostatnio z ww modelem stała się rzecz nastująca. W ładowarce powyginały się piny ale gość usilnie chciał ją podładować. Od tego czasu po uuchominiu telefonu pojawia się komunikat SYSTEM FAILURE, CONTACT PROVIDER. Czy to może mieć związek i co tym przypadku można poradzić? Dodam że z telefonu można wykonać połączenie awaryjne.

proszę o pomoc,
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4186726
    piratten
    Poziom 27  
    Ocena: 19
    no niestety ja sie też kiedyś tak męczyłem... sprawdź imie - i tak nawet jak naprawisz imei bo pewnie będzie 4..... cośtam to po full resecie znowu wróci do tego innego... - spróbuj przelutować złącze lub przeczyścić na początek później naprawa imeia... ale z tego co pamiętam to jest duuużo zabawy ;/
  • #4 4186734
    diodav
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    nie wiedziałem że takie słuchawki sie jeszcze naprawia;-)
  • REKLAMA
  • #5 4195304
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Telefon jak telefon - dzwonić z takiego można.
    Może być zwarcie na szynie I2C - najczęściej jedna z układu diód zabezpieczających przy złączu akcesoriów.
  • #6 4209872
    vip-serwis.com
    Poziom 15  
    panowie nawet jak i sie znajdzie usterke to czy koszta są opłacalne w przełozeniu na czas??bo podejrzewam ze siedzenia jest troche przy tym.według mnie nie opłącalna naprawa.no chyba ze klient płaci,miałem takie przypadki ze klient płacił 70zł za naprawe c25 i się cieszył ze ma swoj ukochany telefon.

vip-serwis,com
  • REKLAMA
  • #7 4978410
    saico
    Poziom 20  
    Ocena: 38
    Przyczyna to uszkodzony EEPROM (8pin) - do wymiany.

Podsumowanie tematu

✨ Po uszkodzeniu ładowarki w telefonie Samsung SGH-R210S, gdzie piny zostały powyginane, pojawia się komunikat SYSTEM FAILURE, CONTACT PROVIDER. Możliwe przyczyny to uszkodzenie EEPROM (8-pin), zwarcie na magistrali I2C lub uszkodzenie układu diod zabezpieczających przy złączu akcesoriów. Zalecane działania to próba wymiany oprogramowania (softu), przelutowanie lub oczyszczenie złącza, a w przypadku uszkodzenia EEPROM – jego wymiana. Naprawa może być czasochłonna i kosztowna, co może wpływać na opłacalność serwisu. Telefon umożliwia wykonywanie połączeń awaryjnych mimo błędu systemowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA