logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i problem z zapisem kontaktów na karcie sim

alven 17 Sie 2007 19:41 3081 13
REKLAMA
  • #1 4187851
    alven
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Posiadam nokie 6230i mam nastepujacy problem kiedy ustawie zapisywanie kontaktow na karcie sim to po wpisaniu pokazuje sie komunikat operacja nie powiodla sie i nie chce dodac mi kontakto mam wolne 180 a zajete 50 i nie chce kiedy karte przeloze do starego telefonu (nokia 3310) to ten kontakt ktory tam zapisalem jest na karcie w tym telefonie a w tamtym nie ma, jezeli ustawie zapis na pamieci telefonu wszystko jest ok. Wie ktos w czym tkwi problem moze mam cos zablokowane prosze o pomoc w tej sprawie z gory dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 4188200
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    mam to sam w swojej i tez nie wiem czym to spowodowane...przyłączam sie do tematu, flaszowanie nie pomaga.. pm też..;/
  • #3 4192173
    alven
    Poziom 11  
    Czy wie ktos jak rozwiazac ten problem??
  • REKLAMA
  • #5 4192375
    alven
    Poziom 11  
    Robilem tak ale wyskakuje mi komunikat przy kopiowaniu NIE SKOPIOWANO XX KONTAKTOW.
  • #6 4192398
    heras
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Mialem ten sam problem w mojej 6230i. Wymienilem karte sim w salonie, ale problem pozostal. Pomoglo wrzucenie najnowszego softu.
  • #7 4192503
    alven
    Poziom 11  
    Mam pytanie czy moge sie dowiedziec skad moge wziasc soft mam tu plytke od tego telefonu ale tam chyba jest stary soft obecnie mam wersje V 03.80 w tym telefonie soft byl wymieniany juz 2 razy w salonie zanim go kupilem do telefonu mam kabel i plytke i czy mozna latwo wgrac samemu nowy soft?
  • #8 4192527
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2482
    niestety sam niewgrasz niemajac boxa - tornado - ufs - jaf kupno do jednego telefonu mija sie z celem - tylko wizyta w serwisie gsm :-(
  • REKLAMA
  • #9 4192556
    alven
    Poziom 11  
    aha wlasnie sie juz doczytalem na innej stronie
  • REKLAMA
  • #10 4192879
    zurek1980
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Panowie wasz problem prawdopodobnie polega na tym ze macie w nazwach uzyte polskie znaki tzn. ą,ę,ś,ć ź itp i tych kontaktów nie przekopiuje tak jest w niektórych nokiach pozdrawiam sprawdzcie
  • #11 4193438
    alven
    Poziom 11  
    niestesty nawet gdy chce dopisac jakis inny kontakt na karte sim bez polskich znakow to i tak wyskakuje komunikat operacja nie powiodla sie. mam jeszcze jedno pytanie podczas wlaczania telefonu na ekranie przez chwile takie pionowe kreski sie pokazujatylko przez chwile czasami je mocniej widac czasami slabiej czy to oznacza ze wyswietlacz jest zepsuty? normalnie nie ma tego problemu wszystko wyglada dobrze tylko przy wlaczaniu to sie pojawia
  • #12 4193456
    zurek1980
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    te kreski to normalny objaw w każdej tak jest
  • #13 4194021
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    tez mam taki problem ale on znika jak wyjmuje karte pamieci tak samo przy wlaczaniu tela te kreski jak siedzi karta pamieci to sie pojawiaja jak karty nie mam to jest tak samo sie dzieje z kontaktami
  • #14 4194163
    Ficu
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    A ja mam inny problem: Po włączeniu tel (wpisanie pin, logo nokia) wyświelta mi się za każdym razem komunikat: Sprawdx ustawienia połączenia.
    Co do tych kresek to mi się nie pojawiają jak potrzymam dłużej wciśnięty przycisk włączania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 6230i i napotyka problem z zapisem kontaktów na karcie SIM – pojawia się komunikat "operacja nie powiodła się" mimo dostępnej wolnej pamięci. Kontakty zapisane na karcie SIM w 6230i nie są widoczne w tym telefonie, lecz pojawiają się po włożeniu karty do starszego modelu Nokia 3310. Próby kopiowania kontaktów z pamięci telefonu na kartę SIM kończą się niepowodzeniem. Wymiana karty SIM nie rozwiązała problemu. Sugerowano aktualizację oprogramowania (softu) telefonu do najnowszej wersji, jednak samodzielne wgranie softu jest utrudnione i wymaga specjalistycznego sprzętu (boxy: tornado, ufs, jaf) oraz wizyty w serwisie GSM. Wskazano, że problem może wynikać z używania polskich znaków diakrytycznych w nazwach kontaktów, które nie są obsługiwane przez niektóre modele Nokii przy zapisie na kartę SIM. Dodatkowo, pojawiające się pionowe kreski na ekranie podczas uruchamiania telefonu są normalnym zjawiskiem. Jeden z użytkowników zgłosił inny problem z komunikatem "Sprawdź ustawienia połączenia" po włączeniu telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA