logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prosty schemat termometru elektronicznego dla początkujących – poszukuję łatwego projektu

spon123 18 Sie 2007 02:14 1431 5
REKLAMA
  • #1 4189004
    spon123
    Poziom 11  
    Witam !
    Jestem poczatkujacy "elektronikiem" a narazie sie w to bawie bo za duzo nie umiem chciałbym sie podszkolic w elektronicie robiac termometr ale wszyskie dostepne tu schematy sa dosyc trudne i nie zbyt jasne jak dla mnie, mam taka prosbe czy ma ktos jaki schemat dla naprawde poczatkujacych ?? Z gory bardzo dziekuje
    Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #2 4189025
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    Ten powinien być dobry:

Prosty schemat termometru elektronicznego dla początkujących – poszukuję łatwego projektu
  • REKLAMA
  • #3 4189129
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    Witam
    Cytat:
    Ten powinien być dobry:

Jeśli ktoś jest tak bardzo „początkujący”, to nie powód do naśmiewania się. A taką sugestię w wykonaniu „artur.lubin” tak odebrałem, bo niby co ma to mierzyć –poziom inteligencji.
    Nie ma łatwych, lub trudnych schematów urządzeń. Są tylko takie, na podstawie których poziom wiedzy pozwala nam wykonać jakieś urządzenie lub nie. Jako początkującemu odradzam zabieranie się za trudniejsze urządzenia, najpierw zacznij od łatwych, gdzie liczba użytych elementów jest niewielka, a i parametry nie są aż tak istotne. Jeżeli chciałbyś się dowiedzieć się więcej o budowie, działaniu i zastosowaniu poszczególnych elementów elektronicznych, to zajrzyj tu i przeczytaj co jest w dziale „poznajemy elementy elektroniczne”. Z czasem, gdy twój poziom wiedzy się rozszerzy, będziesz mógł zabrać się i za budowę urządzeń pomiarowych.
    http://www.edw.com.pl/index.php?module=ContentExpress&file=index&func=display&ceid=60&meid=13
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 4195277
    spon123
    Poziom 11  
    Naprawde wielkie dzieki !!
REKLAMA