logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SX1 – brak zasięgu przez wyrwany konektor antenowy, jak naprawić pady?

Lukas3317 19 Sie 2007 14:35 1112 6
REKLAMA
  • #1 4193174
    Lukas3317
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    Witam Mam płytę główną która po paru zabiegach odpaliła. Wszystko działa oprócz zasięgu (ma wyrwany konektor antenowy) Czy to może być wina braku zasięgu czy raczej pa? Jeżeli to ten konektor to jak to naprawić. Coś mi się kojarzy że na nim powinno być przejście ale u mnie są wyrwane dwa boczne pady od niego.

Acha druga sprawa. Zdjąłem simlocka (black) i jak włożę kartę ery czy heyah wyświetla "włóż kartę sim". Jeżeli włożę inną kartę tel normalnie działa. O co chodzi nie mam pojęcie????????
  • REKLAMA
  • #2 4193224
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Brak konektora nie powoduje uszkodzenia zasiegu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4195174
    apap
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    KanekS napisał:

Nie przesadziłeś ostatnio ze słońcem?
  • #5 4195731
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    apap napisał:
    KanekS napisał:

Nie przesadziłeś ostatnio ze słońcem?

Nie przesadził i ma racje ! sam kiedyś wylutowywałem korektor, aby wsadzić tam diode i działało bez problemu tylko musiałem takie przejscie zrobić :)
  • #6 4199978
    Lukas3317
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    No właśnie trzeba zrobić przejście a KanekS nic o tym nie napisał Zasięg już mam ale z tą erą to są cyrki Jeszcze się nie spotkałem z czymś takim. Endriu64 a jak zlutuję tą ścieżkę to powinno być ok? Nie wiem czy dam radę ja zlutować
  • REKLAMA
  • #7 4200008
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Owszem zapomniałem o napisaniu o zrobienie przejścia, tzn połączenie ze sobą tych dwóch padów co wyżej na zdjęciu. Sorki.

apap, nie raczej nie siedziałem na słońcu a co ? Nie pasuje coś ?

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku Siemens SX1 z wyrwanym konektorem antenowym brak zasięgu nie wynika bezpośrednio z braku samego konektora. Aby przywrócić zasięg, należy wykonać przejście łączące dwa boczne pady przy konektorze antenowym, które mogą być uszkodzone lub wyrwane. Przykładowe rozwiązanie to zlutowanie tych padów, co potwierdzono jako skuteczne w praktyce. Dodatkowo, po zdjęciu simlocka metodą black, pojawia się problem z rozpoznaniem kart SIM operatorów Era i Heyah, które wyświetlają komunikat "włóż kartę sim", podczas gdy inne karty działają poprawnie. Możliwe, że problem wynika z uszkodzenia ścieżek pod procesorem, które należy ponownie przylutować, aby przywrócić pełną funkcjonalność telefonu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA