logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć blokadę telefonu BENQ-Siemens EF 81?

systemcom 19 Sie 2007 20:30 1968 15
REKLAMA
  • #1 4194313
    systemcom
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    Witam mam problem ktos załozył blokade telefonu i nie mam pojecia czym sie za to zabrac, wiec prosze o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 4194516
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    jeśli chodzi o blokady to nic tego nie robi na chwile obecną tylko via imei, można spróbować swupa wpakować
  • #3 4200039
    systemcom
    Poziom 24  
    Kolego nie bardzo wiem o czym mowisz "swupa wpakowac"
  • REKLAMA
  • #4 4200048
    Artech
    a co chcesz wiecej wiedzieć??
  • #5 4201567
    systemcom
    Poziom 24  
    Mowisz ze mozna swupa wpakowac co to znaczy, czy w ten sposob sciagne blokade klawiatury?
  • REKLAMA
  • #6 4201972
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    swup czyli siemensowa zmiana oprogramowania która może (ale nie musi) zresetować kody do postaci fabrycznej
  • #7 4201978
    apap
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    Kolego, pewne pojęcia trzeba po prostu znać aby móc zrozumieć odpowiedź. Poniżej tego poziomu zadawanie pytań nie ma sensu, i nie trzeba chyba tego tłumaczyć.
  • #8 4201989
    AxeMan
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    W starszych S-Goldach, zresztą E-Goldach też, SWUP nic nie resetował. EF81 ma bebechy LGka więc różnie bywa, ale wątpię, żeby SWUP zresetował ten kod.
  • #9 4202050
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    NIE RESETUJE NA 100%
  • REKLAMA
  • #10 4203588
    systemcom
    Poziom 24  
    Czyli czym to zrobic???
  • #12 4203852
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    dr.master napisał:
    zacznijmy od tego jakim dysponujesz sprzętem :?:

a jaki robi ef81 bo ja jeszcze takiego nie widzialem
  • #13 4203885
    medius
    Poziom 12  
    Poszukaj na "czarnym" - tam ktoś ogłaszał się, że oferuje kody do locka (nck) i do zdjęcia user code. Jest to ktoś chyba z Rosji (lub z Litwy juz nie pamiętam). Napisałem do niego i podał takie ceny:
    USer Master code - 10$
    Network MAster Code - 15$

I kase trzeba wpłacac mu poprzez WebMoney.
    Nie skorzystałem z jego usług, bo nie sprawdzony kontakt
    Poszukaj na "czarnym". Gdybyś nie mógł znaleźć, to jeszcze gdzieś mam maila od niego, więc mogę odszukać.
    Ja potrzebowałem kodu do locka i zamówiłem gdzie indziej.

pzdr
  • #14 4203942
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 925
    medius napisał:
    Poszukaj na "czarnym" - tam ktoś ogłaszał się, że oferuje kody do locka (nck) i do zdjęcia user code. Jest to ktoś chyba z Rosji (lub z Litwy juz nie pamiętam). Napisałem do niego i podał takie ceny:
    USer Master code - 10$
    Network MAster Code - 15$

I kase trzeba wpłacac mu poprzez WebMoney.
    Nie skorzystałem z jego usług, bo nie sprawdzony kontakt
    Poszukaj na "czarnym". Gdybyś nie mógł znaleźć, to jeszcze gdzieś mam maila od niego, więc mogę odszukać.
    Ja potrzebowałem kodu do locka i zamówiłem gdzie indziej.

pzdr

no to chyba jednak jakiś sprzęt do tego jest :D
  • #15 4203947
    Artech
    nie sprzęt lecz kody a to róznica ...
  • #16 4209235
    systemcom
    Poziom 24  
    Dokładnie co sie bede rozpisywał co mam jak nic chyba tego nie robi, ale co dziwne mam karte ktora wchodzi, orange klienta, wygłada na to ze klient włozył karte i to zablokował bo wczesniej chodził na wszystkich, a jeszcze jedno jaki jest kod standardowy???

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zdjęcia blokady telefonu BENQ-Siemens EF81, na którym została założona blokada klawiatury lub kod zabezpieczający. W dyskusji pojawiła się sugestia użycia metody SWUP, czyli zmiany oprogramowania Siemens, która w starszych modelach mogła zresetować kody do ustawień fabrycznych, jednak w przypadku EF81, wyposażonego w podzespoły LG, metoda ta najprawdopodobniej nie działa i nie resetuje blokady. Alternatywnie wskazano możliwość odblokowania telefonu za pomocą specjalnych kodów (User Master Code, Network Master Code), które można nabyć u zewnętrznych dostawców, często za pośrednictwem systemu płatności WebMoney. Wskazano również, że blokada może być powiązana z kartą SIM operatora Orange, która została włożona i zablokowała telefon. Nie podano standardowego kodu odblokowującego, a rozwiązanie wymaga posiadania odpowiednich narzędzi lub kodów serwisowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA