logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy wzmacniacz MAC AUDIO FEARLESS 4000 jest wart uwagi? Opinie i doświadczenia

Kirlok_86 20 Sie 2007 22:40 13177 7
REKLAMA
  • #1 4198133
    Kirlok_86
    Poziom 12  
    Witam. Chcialbym wiedziec czy wyzej wymieniony producent sprzetu car audio to dobra firma i ktore z ich wzmacniaczy sa godne uwagi. Prosze o podzielenie sie wiedza szczegolnie na temat wzmacniacza MAC AUDIO FEARLES 4000.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4198557
    Pawel S.
    Poziom 39  
    Ocena: 124
    tego wzmaka nieznam ale te najtansze (seria MP i pozniejsza MPX) sa porownywalnej jakosci co czolowka tej budzetowej polki (np car power a nawet nieco lepsze od niektorych blau punktow)
  • REKLAMA
  • #3 4201272
    SITO79
    Poziom 27  
    Ocena: 102
    mieiąc temu montowałem kumplowi jakąś obecnie sprzedawaną 4-ro kanałówkę(chyba 4x65W RMS),2 kanały pod przód i mostek pod suba 12' tego samego producenta i to wogóle nie miało kopa.
    mam te same auto co on,przód gra u mnie pod radiem ,a 10' Xpress jest zasilany przez HPB-602, i w autku czuć zabawowy efekt.
    on sam się przyznał ,że się zawiódł na tym wzmacniaczu,liczył na o wiele lepszy efekt.
  • #4 4201578
    Pawel S.
    Poziom 39  
    Ocena: 124
    SITO79, a czy probowaliscie zmieniac sygnal zrodlowy?? bo na radiu "no name" to nawet peerlessy zasilane u-dim nie chcialy grac :P

kolega ma obecnie zasilanego peerlessa resolution 10 przez mac'a MP2000 (radio clarion) i jest naprawde przyjemnie ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 4205512
    kuba007
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    Ja miałem kilka wzmacnaczy MAC-a i twierdzę, że są lepsze od Blaupunktów. Mialem porówanie MP2000 i GTA275, mp zagrał zdecydowanie lepiej w tych samych warunkach i na tym samym przetworniku.
    Sito, problem tkwi raczej w tym subie, mac podobno nie robi dobrych głośników i ładuje je w skrzynie bez uwzględniania parametrów...
  • #7 4209050
    SITO79
    Poziom 27  
    Ocena: 102
    fakt. ten subik mimo dość fajnego wygladu, nic soba nie reprezentuje,lekkie kartonowe pudełko,coś niczym tandetne "tuby",ale u mnie zasilony HPB-602 zagrał mocniej.spróbuje może go namówić na podpięcie mojego starego soniacza,moze tam faktycznie jest jakaś kolizja z poziomem wyjść i wejść bo i przednie głośniki grają niewiele głośniej niż gdy wcześniej grały pod radiem,bo najpierw przez miesiąc kumpel smigał bez wzmaka i suba.
  • #8 5286702
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy jakości wzmacniaczy samochodowych MAC AUDIO, ze szczególnym uwzględnieniem modelu FEARLESS 4000. Użytkownicy wskazują, że tańsze serie MAC AUDIO (MP, MPX) oferują jakość porównywalną lub nieco lepszą od innych budżetowych marek, takich jak Car Power czy Blaupunkt. Jednak doświadczenia z wzmacniaczami MAC AUDIO bywają mieszane – niektóre modele, np. 4-kanałowy o mocy około 4x65W RMS, nie zapewniają oczekiwanej mocy i dynamiki dźwięku. Problemy mogą wynikać także z nieodpowiedniego doboru źródła sygnału lub kolizji parametrów między wzmacniaczem a głośnikami/subwooferami. Subwoofery MAC AUDIO są krytykowane za słabą jakość wykonania i niedopasowanie do wzmacniaczy, co wpływa na ogólne brzmienie zestawu. Porównania wskazują, że wzmacniacze MAC AUDIO MP2000 grają lepiej niż Blaupunkt GTA275 na tych samych przetwornikach. Warto zwrócić uwagę na kompatybilność i parametry zestawu, gdyż sam wzmacniacz może nie wystarczyć do uzyskania satysfakcjonującego efektu dźwiękowego.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA