logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Verona CR43 - radio nie reaguje po podłączeniu do Citroena

wojtekf12 26 Sie 2007 17:34 1947 7
REKLAMA
  • #1 4217844
    wojtekf12
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam wszystkich bo ja tutaj nowy. Mam taki problem: mam veronę cr43r ktora przeleżała 3lata nie używana. Po podlączeniu do kostek innego samochodu nie chce reagować, mruga tylko mały trójkącik. Czy da się z tym coś zrobić? Radio zostało przełożone z Passata B5 do citrena. bardzo proszę o jakieś rady.
  • REKLAMA
  • #2 4218574
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1392
    Niestety nie ma gotowej recepty

:idea: Sprawdzić zasilania i szukać uszkodzenia , a może jest sprawne i padła tylko żarówka podświetlająca wyświetlacz , lub przestał działać wylacznik w potencjometrze ;) Uszkodzeń może być wiele
  • REKLAMA
  • #3 4218578
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 339
    Sprawdź je najpierw na stole. Podłącz obydwa plusy(12V) i masę. Francuskie ISO może mu nie pasować.
  • #4 4218734
    wojtekf12
    Poziom 11  
    Czy mógłbyś podać mi które bolce to plusy? bo masa to chyba na obudowie?

Dodano po 1 [minuty]:

Czy mógłbyś podać mi które bolce to plusy? bo masa to chyba na obudowie?
  • #5 4219482
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Poszukaj na stronie:
    http://www.studio24.prv.pl/
    Tam jest przedstawione wiele złącz odbiorników samochodowych. Któreś z nich powinno pasować.
  • REKLAMA
  • #6 4311574
    SkaterSdz88
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Te radio nie wlaczy sie dopuki nie podlaczysz anteny. przynajmniej u mnie tak bylo.
  • #7 4312702
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1392
    Tak się zdarza ;) ale tylko dlatego że miałeś spaloną ścieżkę masy :!:
  • REKLAMA
  • #8 4317750
    wojtekf12
    Poziom 11  
    Bardzo dziękuje. Pomogły mi schematy połaczeń które pobralem na podanym linku. Radio dziala jest super

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia Blaupunkt Verona CR43R, które po trzech latach nieużywania i przełożeniu z Passata B5 do Citroena nie reaguje na podłączenie do instalacji samochodowej, a jedynie miga mały trójkąt na wyświetlaczu. Zalecane jest sprawdzenie poprawności zasilania, masy oraz kompatybilności złącza ISO, które w samochodach francuskich może różnić się od standardowego. Możliwe przyczyny to uszkodzenie ścieżek masy, wadliwy potencjometr lub przepalona żarówka podświetlająca wyświetlacz. Radio może również nie włączyć się bez podłączonej anteny. Pomocne okazały się schematy połączeń dostępne na stronie studio24.prv.pl, które umożliwiły prawidłowe podłączenie i uruchomienie urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA