logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp 25N21-D2 – jaki typ i wartość kondensatora C640 w tym modelu TV?

zero_cool 27 Sie 2007 20:23 1176 3
REKLAMA
  • #1 4221946
    zero_cool
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    TV jak w temacie - jakie chassi
    ---
    Zapytam inaczej. Jaki jest typ kondensatora c640 i jaka wartość. TV po przejściach brakuje mi tego elementu.

Moderowany przez _PREDATOR_:

Regulamin!
    11. W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji. W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).
    Scalono.

• REKLAMA
  • #2 4225919
    Zdzisław Osmulski
    Poziom 30  
    Ocena: 14
    Może byś podał kilka scalaków i nr obsady i po tym da radę coś dopasować.Nie udało mi się znależć jakie to chassis.Mam schemat chassis 9PKM2 może jest podobny.U mnie C640 jest 4,7uF/50V łączy do masy punkt gdzie L605 łączy się z R636 4,7/2W a ten R do Q613.
  • REKLAMA
  • #3 4225944
    zero_cool
    Poziom 15  
    Chassis jak w pierwszym poście jest mi nie znane - brak opisu. Właśnie zassałem z bazy schemat od 25N42E3 całkiem podobne zaraz je obejrzę i dam znać czy znalazłam.

W tym schemacie co ja mam jest to samo. Zastanawiam się tylko czy to jest elektrolit niema oznaczeń biegunowości.

Widocznie jest to elektrolit bezbiegunowy.
  • #4 4324496
    zero_cool
    Poziom 15  
    Wracam do tematu tego TV. Trochę leżał w kącie bo nie miałem czasu do niego zajrzeć. Problem jest taki przy próbie włączenia po chwili wraca w STB puszcza przekaźnik. Napięcia pojawiają się prawidłowe. Wymieniłem C640 gdyż był lekko przegrzany a jego pojemność wzrosła z 4,7 na 9,3. Usterka bez zmian. Przekopałem całą przetwornicę podmieniłem elki po wtórnej i pierwotnej, wymieniłem STRS 6309, trasoptory i nic. Odciąłem HOT-a, i trafo taki sam objaw. Podejrzewam albo transformator przetwornicy (lekko przy starcie świerszczy) lub też procesor ale jego cena trochę zniechęca. Proszę o jakąś podpowiedź.
REKLAMA