logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IE, komunikat: Microsoft Visual c++ runtime libray.

..::MISIEK::.. 29 Sie 2007 10:58 1946 6
REKLAMA
  • #1 4227647
    ..::MISIEK::..
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Podczas otwierania np. strony http://map24.interia.pl/
    wyskakuje komunikat ''Microsoft Visual c++ runtime libray'' jak sobie z tym poradzic?
    odwołuje sie do : "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
  • REKLAMA
  • #2 4227685
    Mrocznooki
    Poziom 13  
    Jaką dokładnie masz wersje IE ? Antywirus nie wykrył ci ostatnio jakiś wirusów ? Masz może zainstalowany Google toolbar? Jeżeli masz Google toolbar spróbuj go odinstalować.
  • REKLAMA
  • #3 4227687
    Poziom 13  
    wywaliłem juz go i dzieje sie tak na najnowszej i starszej wersji IE
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4227703
    Mrocznooki
    Poziom 13  
    Przyznam że problemu szukałbym w jakimś dodatku do instalowanym do IE. Wejdź w Tools -> Internet Options-> Programs; Manage Add-ons-> i tam spróbuj powyłączać co nie co .
  • #5 4227736
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Proszę wkleić na Forum log z hijackthis.
  • REKLAMA
  • #6 4227796
    Krzyq
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    Mam pytanie - czy ten problem zaczał pojawiać się po zainstalowaniu akutalizacji systemu pathem KB307817 ? Ten path bywa czasami problematyczny. Możesz spróbować go odinstalować. Biblioteki MS Visual używane były masowo również w pakiecie office - problem może poprostu sięgać głębiej, mi kiedyś pojawił się podobny error, ale w innych sytuacjach - mi wykonanie tej operacji:
    http://support.microsoft.com/kb/307817
    pomogło, z problemami z Visualem. Ale nie wiem jak to będzie sie miało do IE.

Niestety z takimi problemami ciężko cokolwiek móić - bo odzywa się tutaj składnik który nie jest do końca potrzebny ale używany jest w całym systemie.

Jeśli błąd występuje po aktualizacji - spróbuj ją zwyczajnie usunąć - ostatnie i przedostatnie zalecane aktualizacje "KB" zawierały aktualizacje bezpieczeństwa systemu z lukami zarówno w IE, jak i skłądnikach office. Ale niestety jedna z nich - jokoś rozpoczynające się od literki właśnie 3, powodowały wręcz problemy na komputerze - a po tygodniu łapałem na niej 2 wirusy dziennie, jeden na aktualizacji inny na plikach IE. Nie wiem o co chodziło. Ale odinstalowanie pomogło. Obecnie zalecane był bodaj KB7... które działały stabilnie, o ile dobrze pamiętam.

Ale najpierw spróbuj poradę użytkownika Mrocznookiego - bowiem może być że jakiś szpiegowszki toolbar zablokował Ci normalne działanie IE.
  • #7 4227797
    Poziom 13  
    juz ok problem był w dodatkach

Podsumowanie tematu

✨ Podczas otwierania strony internetowej w Internet Explorer pojawia się błąd „Microsoft Visual C++ runtime library” odnoszący się do pliku iexplore.exe. Problem występuje zarówno na najnowszej, jak i starszej wersji IE. Przyczyną mogą być zainstalowane dodatki (add-ons) w przeglądarce, które należy wyłączyć lub odinstalować. Sugerowano również sprawdzenie obecności wirusów oraz usunięcie Google Toolbar, jeśli był zainstalowany. Wskazano możliwość problemów po instalacji aktualizacji systemu Windows, zwłaszcza patcha KB307817, który bywa źródłem konfliktów z bibliotekami Visual C++. Zalecane jest usunięcie podejrzanych dodatków w IE poprzez Tools -> Internet Options -> Programs -> Manage Add-ons. Po wyłączeniu dodatków problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA