logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamiana obudowy z Panasonic TX-29PX10P na TX-29V30R ?

bartp1 30 Sie 2007 19:54 1077 3
REKLAMA
  • #1 4233326
    bartp1
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam!

Czy jest możliwa zamiana obudowy z TV Panasonic TX-29PX10 na TX-29V30R, albo TX-29AD50F ?
    To taka mniejsza, zgrabniejsza, czarna obudowa w tym ostatnim modelu z systemem głośników typu DOME. Bardzo dobre basy! W 29PX10 basy to porażka i kpina!

Chodzi mi o przełożenie wszystkiego, czyli całej elektroniki i kineskopu.
    Szufladkę z guziczkami postarałbym się wykorzystać z 29AD50F. Gniazd z przodu nie muszę mieć.
    Generalnie chodzi o to, czy da się zamocować kineskop i elektronikę w obudowie z TX-29V30R.
    Fachowców, którzy znają te modele Panasoniców proszę o odpowiedź i radę.

Miałby może ktoś schemat do tego TV - TX-29PX10P , Chassis Euro-9L ??
    Nie mogę znaleźć do tego konkretnego modelu instrukcji serwisowej.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4233763
    bartp1
    Poziom 14  
    Tą instrukcję już znalazłem wcześniej, ale obawiam się, że są różnice między tym schematem, a modelem TX-29PX10P.

Ogólnie to nie wiem jak mam traktować ten schemat, czy tylko jako podobny do właściwego...?

Jakie są różnice w układach pomiędzy tymi modelami TV, o tych samych chassis Euro-9L ??? Może je ktoś wyszczególnić?
  • #4 4251644
    bartp1
    Poziom 14  
    Czy wie ktoś może, czy ten TV TX-29V30R ma jakiś tryb serwisowy, aby z pilota ustawiać niektóre parametry obrazu i jak do niego wejść???
    Mam do niego tylko schemat, a tam nic o tym nie pisze.

A za tą regenerację kinola zaśpiewali mi 500zł i jeszcze mam to dowieść i odwieść! No to podziękowałem.
    Ostatnia nadzieja w tym trybie service, chociaż wydaje mi się że go nie ma w tym TV.
    Jednak wolę spytać fachowców siedzących cały czas na bierząco w temacie.
REKLAMA